• La Guàrdia Urbana incorpora 11 nous agents en període de pràctiques
  • La Guàrdia Urbana incorpora 11 nous agents en període de pràctiques

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 06. 2012

La Guàrdia Urbana incorpora 11 nous agents en període de pràctiques

L'alcaldessa els dóna la benvinguda

Un total d'onze nous agents de la Guàrdia Urbana han finalitzat el període de formació a l'Escola de Policia de Mollet. A partir d'ara iniciaran les pràctiques a la ciutat i d'aquí un any passaran a formar part de la plantilla de la policia local.

Durant un any, aquests agents faran pràctiques de patrulla a peu per diferents barris de la ciutat. Al seu costat,  tindran agents veterans de la Polícia Municipal fent tasques de proximitat en contacte amb les entitats i els col.lectius socials de L'Hospitalet.

El govern local s'ha marcat com a un dels objectius d'aquest mandat municipal incrementar la sensació de seguretat al carrer, vetllar pel civisme als espais públics, millorar la convivència i incrementar el nombre d'agents del cos de la Guàrdia Urbana.

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, que aquest matí ha donat la benvinguda als nous agents de la policia municipal, els ha esperonat a donar un bon servei per tal que L'Hospitalet continuï sent una ciutat amb una taxa de conflictivitat i delinqüència per sota de la mitjana de Catalunya. Marín ha donat el número a cadascun dels onze nous agents en pràctiques.

Marín els ha dit que, en molts casos, seran el primer contacte que tindrà el ciutada en el moment de resoldre un problema. L'alcaldessa ha afegit que cal "escoltar, donar al ciutadà la resposta més escaient i entendre que qualsevol problema, per més petit que sigui, és important per a la persona que el pateix".

L'alcaldessa ha donat el seu suport a tots els cossos de seguretat presents a la ciutat. Als nous agents en pràctiques els ha indicat que "de vosaltres depèn en gran mesura la seguretat, la convivència i la cohesió a la ciutat i espero que estimeu L'Hospitalet i la seva singularitat".

Dels nous 11 agents, 7 són de L'Hospitalet i la resta provenen de poblacions veïnes. Els agents han rebut la seva formació a l'Escola de Policia de Catalunya amb classes teòriques i pràctiques, amb diverses proves físiques i un examen mèdic. Per formar part de Cos de la Guàrdia Urbana de la ciutat han superat una oposició.

Els darrers dos anys, l'Ajuntament de L'Hospitalet ha incrementat en un 20% la plantilla de la Guàrdia Urbana, que actualment consta de 423 places.

(Més imatges de l'acte a la Galeria Fotogràfica de Digital-h).

Imprimir