• Les retallades obliguen a tancar dos Espais Familiars

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 06. 2012

Les retallades obliguen a tancar dos Espais Familiars

Es realitzaven a La Casa dels Arbres, a Santa Eulàlia, i a la dels Tarongers, a Pubilla Cases, afectades per la mesura

La Generalitat i la Diputació de Barcelona han suspès les aportacions als Espais Familiars a partir del proper curs. Les famílies usuàries es queden sense aquest servei municipal que facilita un indret on pares i mares d'infants de 0 a 3 anys es troben amb els seus fills amb altres famílies per compartir experiències. 

Hi ha dos espais familiars més que sí que tindran continuïtat: el de la Casa de les Castanyes, al Gornal, i el de les Palmeres, a la Torrassa.

L’Ajuntament ha comunicat a les famílies usuàries dels Espais Familiars que ofereixen les escoles bressol municipals de la Casa dels Arbres i la Casa dels Tarongers que, degut a les retallades en educació, aquests dos serveis no tindran continuïtat a partir del setembre. Tot i així, des del govern local s’estan estudiant altres vies de finançament per poder donar continuïtat als Espais Familiars.

L’Hospitalet va ser pionera a Catalunya quan l’any 1994 va crear un espai on els infants de 0 a 3 anys poguessin jugar i relacionar-se amb altres nens i adults. L’essència del projecte era estimular la criança dels fills en grup. En aquell moment es va pensar en un indret que també oferís serveis d'atenció i consulta a les famílies, sobretot en aspectes com l’estimulació de la psicomotricitat, la prevenció en salut, o la capacitat cognitiva.

Aquest projecte pedagògic ha anat creixent mica en mica. De fet, fins al dia d'avui, a la ciutat existien 4 Espais Familiars: La Casa dels Arbres a Santa Eulàlia i la Casa dels Tarongers a Pubilla Cases -ambdues afectades per les retallades- la Casa de les Castanyes, al Gornal, i la Casa de les Palmeres, a la Torrassa, que sí continuaran prestant servei el curs vinent.

Famílies disgustades

Els usuaris dels Espais Familiars afectats per la mesura de la Generalitat s’han mostrat molt decebuts, ja que havien aconseguit de disposar -almenys un cop per setmana- d’un espai de joc tranquil on poder educar als seus fills. Asseguren no entendre perquè es vol eliminar un servei pedagògic que ha donat tants bons resultats. Per denunciar aquesta situació, els pares i mares han iniciat una recollida de signatures i han creat un blog on poder seguir el cas.

A banda d’això, tenen previst reunir-se amb l’alcaldessa, Núria Marín, el proper dimarts 26 de juny per estudiar vies alternatives de finançament. Abans de la trobada, faran una jornada reivindicativa a la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 11, que consistirà en la instal•lació de petites piscines per tal que els infants puguin jugar una estona a l’aigua.

Imprimir