• Marxa Groga en defensa de l'educació pública

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 15. 06. 2012

Marxa Groga en defensa de l'educació pública

Concentració dissabte a la Rambla Just Oliveras contra les retallades

Sota el lema de 'L’Hospitalet vol una Educació Pública catalana de qualitat', l'Assemblea groga ha convocat una jornada reivindicativa unitària -dissabte a les 12 del migdia- a la Rambla Just Oliveras, concretament al monument de l’Acollidora.

Els organitzadors de la mobilització consideren que els governs de CiU i del PP estan desmantellant l’actual estat del benestar amb l’excusa de la crisi econòmica. Mitjançant un manifest, denuncien manca de beques menjador, massificació de les aules, encariment de les taxes universitàries i un deteriorament de les condicions laborals del professorat.

Es previst que hi assisteixin a la manifestació pares, alumnes, professors, sindicats i membres de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet, entre d’altres. Els convocants han fet una crida per a què tothom que hi vagi porti una samarreta groga, símbol a Catalunya de les protestes contra les retallades en educació.

La comunitat educativa recorda que les retallades no tan sols afecten les escoles de Primària i els instituts de Secundària, sinó també altres àmbits de la xarxa d’ensenyament com les escoles-bressol, d’adults i de música.

El manifest de la Marxa Groga recorda que l’educació és un dels pilars per superar l’actual crisi, i que l’ensenyament públic ha de garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Davant d'això, reclamen que "s'augmentin la inversió en educació pública al nostre país fins al 6% del PIB, tal com recomanen els organismes internacionals, ajustant les inversions i els recursos destinats als centres públics a les necessitats socials i educatives reals del seu entorn".

Ampli suport a la Marxa Groga

El Consell Educatiu de L’Hospitalet s’ha adherit al manifest en defensa de l’Estat del Benestar. En la seva darrera sessió plenària va rebutjar les mesures d’estalvi econòmic aplicades pel Govern de la Generalitat, i que repercuteixen negativament en la qualitat i l’equitat del sistema públic d’educació. El Consell també ha mostrat la seva preocupació per l’incompliment del Departament d’Ensenyament dels compromisos econòmics acordats amb l’Ajuntament.

Imprimir