• El Centre d'Art Tecla Sala presenta les obres del premi Guasch Coranty
  • El Centre d'Art Tecla Sala presenta les obres del premi Guasch Coranty

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 15. 06. 2012

El Centre d'Art Tecla Sala presenta les obres del premi Guasch Coranty

De 40 joves artistes d'arreu del món

 El Centre d’Art Tecla Sala presenta una sel.lecció d’obres d’artistes joves que s’han presentat a l’edició d’enguany del Premi Internacional de Pintura Guasch Coranty.

Aquesta fundació és una institució privada sense ànim de lucre dedicada a la promoció de l’activitat creativa de creadors novells d’arreu del món. Així, en aquesta edició 2012, hi ha artistes de fins a 18 països, des de Catalunya a Indonèsia, passant per Sèrbia i Corea, entre d’altres.

A Tecla Sala s’esposa una sel•lecció de 42 obres de les més de 300 que s’hi ha presentat. Pintura figurativa i abstracta i propostes més d’avantguarda, com vídeo art i, fins i tot, peces en 3D, conformen aquest mosaic de l’art jove internacional.

Els guanyadors d’aquesta edició 2012 han estat Kepa Gazarra, amb un oli sobre tela que porta per títol 'Acción de asalto al arte nº16'; el segons premi ha estat per a Damià Vives, amb una peça de vídeo i dibuix sobre paret: 'Cartografia urbana del moviment núm. VI'; i el tercer premi ha anat a parar a Manuel Antonio Domínguez, que presentaba una composició de trenta-cinc imatges recollides sota el títol de "La formulación inversa". Igualment, hi ha hagut dues mencions d'honor per a l'artista polonesa Izabela Kowalczyk i l'argentina Florencia Levy.

El director d’Exposicions de Tecla Sala, Toni Perna, ha declarat que “el jurat ha estat molt rigorós i molt exigent, motiu pel qual el nivell mitjà de les obres també és molt elevat”. Perna també ha posat l’accent que “la joventut i les procedències diverses d’aquests joves artistes fan que la llibertat en l’elecció d’estils i formats” sigui un dels trets característics.

Aquesta és la tercera vegada que aquesta exposició bianual de la fundació Guasch Coranty arriba a L’Hospitalet, gràcies al conveni de col.laboració establert entre el Centre d’Art Tecla Sala i la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.
 

Imprimir