“Marxem per esgotament. Però ho fem amb el cap ben alt”. Aquest era el sentiment dels veïns de Bellvitge reunits dimarts en assemblea al CAP de la Marina. Els veïns van votar abandonar dimecres al matí el Centre d’Atenció Primària que han ocupat durant 222 dies.

Després de 7 mesos d’ocupació, reivindicant la tornada dels metges al CAP de la Marina, els veïns van decidir posar punt i final al tancament. No han assolit l’objectiu de recuperar els metges de família i els especialistes que donaven servei abans que la Generalitat decidís tancar el CAP. Però 222 dies de tancament, són molts dies.

Uns 120 veïns van votar quina mesura havien de prendre ara que saben que la Generalitat no tornarà els metges de capçalera i que només hi haurà alguns serveis d’especialistes, com ara rehabilitació. 

Per àmplia majoria, els veïns van votar que abandonaven el CAP. També van votar que no estan d’acord amb que s’instal•li al CAP de la Marina el servei de rehabilitació. I per últim, van votar en contra d’una proposta de realitzar una nova acampada.

Alguns dels assistents van prendre la paraula per manifestar que se sentien molt satisfets i orgullosos de la lluita que han protagonitzat. “Es molt digne i un gran exemple que persones de 80 anys hagin passat el fred de l’hivern ocupant el CAP”, deia un veí. També consideren que un èxit que en lloc d’oficines administratives s’instal•li el servei de rehabilitació al CAP. Tots coincidien en que la lluita al barri de Bellvitge continua

Roque Fernández, president de l’AAVV de Bellvitge, va titllar d’herois als ocupants del CAP per la seva lluita altruista.

Els veïns han acordat que dimecres trucaran al CatSalut per anunciar que posen el CAP a la seva disposició. D’altra banda, han programat per divendres un sopar de comiat.

Imatges de la darrera assemblea al CAP de la Marina, a la Galeria Fotogràfica de Digital-h.