• Escolars i artistes professionals comparteixen escenari al Mercat de les Flors

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 05. 2012

Escolars i artistes professionals comparteixen escenari al Mercat de les Flors

Participen en l'activitat de l'Escola de Música de L'H

Des de fa anys, l’Escola de Música-Centre de els Arts desenvolupa en diverses escoles de la ciutat programes de creació artística amb els alumnes i artistes professionals.

Enguany, dues de les creacions salten a un escenari professional: el Mercat de les Flors.

Dijous 31 de maig és el dia clau per a molts alumnes de l’escola La Carpa i els instituts Rubió i Ors i Margarida Xirgu. Dijous pujaran a un escenari professional, el del Mercat de les Flors i mostraran al públic la feina artística que han vingut desenvolupant al llarg del curs.

D’una banda, s’estrenarà Trànsit 6.1, un projecte de creació comunitària amb música de l’hospitalenc Agustí Martínez i amb coreografia de Constanza Brncic. A més de la vessant artística, aquest projecte ha posat en contacte a alumnes de sisè de l’escola La Carpa i de primer d’ESO de l’institut Rubió i Ors i ha servit per trencar els murs de passar de la primària a la secundària.

La segona creació que es presenta al Mercat de les Flors és Calidoscopi, una coreografia que es va estrenar a l’Auditori en el marc del concert homenatge a Xavier Montsalvatge que va fer el grup instrumental Barcelona 216, amb la participació d’estudiants de l’Institut Margarida Xirgu. Els alumnes d’aquest institut van treballar durant el curs amb la coreògrafa Constanza Brncic.

Ara, els alumnes del Margarida Xirgu i el grup Barcelona 216 tornen a trobar-se per interpretar de nou aquest muntatge. Els alumnes del Margarida Xirgu ja van participar el curs passat en una altra coreografia per a ‘La consagració de la primavera’.

Aquest matí s’han presentat al Mercat de les Flors els dos espectacles, amb la presencia de l’alcaldessa, Núria Marín i el tinent d'alcalde d'Educació, Lluís Esteve.

Art i rendiment escolar

Les activitats de creació comunitària de l’Escola de Música-Centre de les Arts contribueixen a l’èxit escolar des del foment de la participació i la pràctica artística en centres d’educació preferent en entorns de risc.

A més, també ajuden el professorat a incrementar l’atenció, la concentració i la disciplina de l’alumnat i els fa descobrir el poder transformador de les arts.

Segons la directora de l’Escola de Música-Centre de les Arts, Núria Sempere, aquest procés de creació comunitària contemporània promou els valors de l'esforç, la disciplina, la participació i la cooperació, buscant no tan sols l'excel•lència interpretativa sinó també l'autoestima dels participants i el descobriment de les seves capacitats individuals i col.lectives.

Imprimir