• Les Jornades Científiques presenten 49 treballs de recerca d'estudiants de L'Hospitalet
  • Les Jornades Científiques presenten 49 treballs de recerca d'estudiants de L'Hospitalet
  • Les Jornades Científiques presenten 49 treballs de recerca d'estudiants de L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 05. 2012

Les Jornades Científiques presenten 49 treballs de recerca d'estudiants de L'Hospitalet

Destaquen els treballs de l'àmbit experimental

Un total de 49 treballs d'investigació s'han presentat enguany a les tretzenes Jornades Científiques i Tecnològiques de secundària de L'Hospitalet.  

Alumnes de tercer i quart d'ESO, de cicles formatius i també de Batxillerat provinents d'una dotzena de centres educatius de L'Hospitalet van exposar i defensar dijous davant d'un tribunal, al Centre Cultural Tecla Sala, els seus projectes de recerca.

Enguany destaquen els treballs de l’àmbit experimental: un total de 31. El següent àmbit amb major participació ha estat socials. Un total de 8 treballs han estat d’expressió, 2 d’Agenda 21, 1 d’igualtat de gènere, 2 sobre BiolpoL'H, i 2 més de ciutat.

L’àmbit BiopoL'H, per fomentar la recerca en biomedicina és un dels darrers que s’ha afegit a les Jornades Científiques, que també intenta potenciar els treballs que parlin de qüestions relacionades amb L’Hospitalet.

Els àmbits tractats i estudiats són ben diversos, com ara astronomia, medicina, biologia, sociologia, literatura i economia; entre d'altres. L’Hosptialet ecosostenible, Programació en php per a una botiga en línia, El control del trànsit aeri, La història de Can Vilumara, El futbol base a la ciutat de L’Hospitalet, o La creació d’un conte infantil, La homeopatia, ciència o creença, són alguns dels títols dels treballs presentats.

Entre les recerques presentades destaca, per exemple, el projecte presentats per Juanma Hernández, alumne de 2n de batxillerat del Centre d'Estudis Dolmen, que ha creat un equip de motociclisme patrocinat per l'Ajuntament.


Josep M. Abella, cap de la secció d'Educació, ha assenyalat que la qualitat dels treballs d'enguany és alta, i ha destacat el treball de suport dels professors.

D'altra banda, la professora Pilar Salvatella de l'Institut Santa Eulàlia ha destacat que dels 49 treballs seleccionats 44 són de centres públics, i ha explicat que l'interès dels professors és molt important per portar a terme aquests projectes.

El 15 de juny es coneixeran els projectes guanyadors d'aquesta tretzenes Jornades Científiques i Tecnològiques de secundària de L'Hospitalet, en un acte que es realitzarà al Centre Cultural de Bellvitge a partir de les 12 hores.

L'objectiu de les jornades científiques i tecnològiques és fomentar la creativitat científica i tecnològica, així com també l'actitud de recerca i innovació de l'alumnat dels centre d'ensenyament de secundària de L’Hospitalet.
 

Imprimir