• Jornada de vaga i activitats reivindicatives contra les retallades, a L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 05. 2012

Jornada de vaga i activitats reivindicatives contra les retallades, a L'Hospitalet

Seguiment desigual de la vaga d'educació als centres educatius de la ciutat

La convocatòria de vaga en tots els nivells educatius ha tingut un seguiment desigual a L’Hospitalet. Alguns centres no s’han sumat a la vaga però han realitzat activitats paral•leles reivindicatives. Molts pares no sabien de la jornada de vaga. I alguns professors es queixen que la convocatòria ha estat precipitada.

Els sindicats han calculat que el 50% dels professorat s’ha sumat a la vaga que realitzen tots els nivells educatius, de les escoles bressol a les universitats, la primera d’aquestes característiques que es realitza.

La Conselleria d’Educació ha dit, per contra, que la vaga només ha estat seguida pel 25% els professors.

Alguns professors explicaven aquest matí, que tot i estar a favor de la jornada de vaga, la convocatòria ha estat precipitada i que hi ha altres formes de fer activitats reivindicatives contra les retallades, com ha senyalat Petra Cano, de l’escola Patufet Sant Jordi.

Un altre factor que ha afectat el seguiment de la vaga és la proximitat a la vega general del 29 de març, segons han comentat Carme Pitarch, directora de l’escola Milagros Consarnau, i la Míriam, educadora de l’escola-bressol Casa dels Arbres. Tot i així, han coincidit a assenyalar que cal aturar la política de retallades educatives.

Força famílies no se n’havien assabentat de la vaga d’avui, tal i com han comentat a Ràdio L’Hospitalet algunes pares i mares de l’escola Milagros Consarnau i de l’escola-bressol Casa dels Arbres.

Activitats reivindicatives

L’Escola pública Patufet Sant Jordi, al barri del Centre, ha optat per sumar-se a la jornada reivindicativa amb un seguit d’actes amb els alumnes i els pares.

S’han programat al llarg de tot el dia d’avui assemblees, xerrades i tallers en que els nens podran expressar allò que ells entenen de les retallades i de la situació crítica en que es troba l’escola pública.

Petra Cano, una de les mestres de l’Escola Patufet Sant Jordi, ha explicat que la idea principal és dotar als docents, a les famílies i als nens d’un espai on poder debatre i reflexionar sobre els motius de la vaga

Petra Cano ha explicat que a la tarda, els nens faran una concentració a la porta de l’escola amb samarretes grogues, i mantindran un minut de silenci. A l’arribada dels pares, marxaran tots a la plaça de l’Ajuntament per protagonitzar una concentració i una cassolada.

Una altra escola que ha fet actes paral•lels a la vaga ha estat l’escola bressol Casa dels Arbres, que ha tancat els llums durant tota la jornada com a reivindicació contra les retallades.

(Consulta a Digital-h, els motius de la vaga)

Imprimir