• Els cursos del programa Treball als barris aconsegueixen una inserció laboral del 55%
  • Els cursos del programa Treball als barris aconsegueixen una inserció laboral del 55%
  • Els cursos del programa Treball als barris aconsegueixen una inserció laboral del 55%

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 05. 2012

Els cursos del programa Treball als barris aconsegueixen una inserció laboral del 55%

Formació professionalitzadora per afavorir la cohesió social

El programa Treball als barris, que inclou diferents accions formatives en els barris de la zona nord de la ciutat, va aconseguir l’any 2011 una inserció laboral del 55% entre els alumnes que van fer cursos de formació professionalitzadora.

Aquests cursos ofereixen formació bàsica sobre una professió per afavorir la inclusió sociolaboral dels beneficiaris i la cohesió social. És el cas del mòdul de cuina de col·lectivitats que s’imparteix fins el 20 de juliol al Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament, gestionat per l’Àrea de Promoció Econòmica.

Hi prenen part una vintena d’alumnes d’entre 19 i 52 anys en situació d’atur. Aquesta formació, que té una durada de cinc mesos, els facilita informació bàsica i un període de pràctiques en empreses per facilitar la seva inserció en el sector de la restauració.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat els alumnes durant la seva formació en el Centre de Formació d’Hostaleria. “Els alumnes sortiran d’aquí amb formació, faran pràctiques en locals de restauració de la ciutat i això els possibilitarà trobar una feina. Un 55% dels alumnes de l’últim any van aconseguir un lloc de treball. De fet acabo de parlar amb una de les alumnes que m’ha dit que ha de deixar el curs perquè ja ha trobat feina. Aquesta és la via en la qual hem de treballar els ajuntaments”.

En el mateix Centre de Formació d’Hostaleria s’imparteixen també cursos corresponents a altres programes, bé de formació professional ocupacional, bé programes de qualificació professional inicial o del taller HoteL’H Zona nord. Allà els alumnes es formen com a cap de cuina, sommelier, cambrer, auxiliar d’hosteleria, cambrera de planta d’hotel i servei de càtering, entre d’altres.

Alguns d’aquests cursos permeten als alumnes obtenir un certificat de professionalitat, sempre que els hagin cursat en un centre homologat. L’Àrea de Promoció Econòmica ha fet millores en les instal·lacions del Centre de Formació d’Hostaleria per ser-ho. En concret s’han instal·lat 16 noves cuines pedagògiques i han adquirit noves màquines, i els docents s’han acreditat com a professionals titulats, fins i tot per sobre de les exigències establertes.

Retallada de les partides per formació ocupacional

Tot i això, els anuncis de que el Govern central i la Generalitat retallaran les partides dedicades a polítiques de formació preocupa els responsables municipals. Núria Marín afirma que “les retallades no poden recaure en els col·lectius més febles, com les persones que estan a l’atur. Accions formatives com aquestes requereixen recursos econòmics per fer possible la incorporació de moltes persones al mercat laboral”.

L’alcaldessa explica que el binomi formació-ocupació és bàsic per al govern municipal però si les altres administracions retallen les seves aportacions serà molt difícil que l’Ajuntament pugui seguir avançant com fins ara, malgrat el treball conjunt que realitza amb les empreses de la ciutat.
 

Imprimir