• Paralitzat per segona vegada el desnonament d'una dona de 71 anys
  • Paralitzat per segona vegada el desnonament d'una dona de 71 anys
  • Paralitzat per segona vegada el desnonament d'una dona de 71 anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 03. 05. 2012

Paralitzat per segona vegada el desnonament d'una dona de 71 anys

Viu al carrer Joan Maragall

La Federació d'Associacions de Veïns de L'Hospitalet ha aconseguit ajornar aquest migdia el desnonament d’una dona de 71 anys que vivia a una casa del carrer Joan Maragall, al barri de Sant Josep. Els regidors d’ICV-EUiA, Lluïs Esteve i Alfonso Salmerón, i del PSC, Francesc Josep Belver han anat fins al lloc dels fets per intercedir a favor del la veïna afectada.

La veïna afectada pel desnonament té 71 anys i havia avalat la hipoteca del seu fill. El cas és particularment greu, ja que l’afectada havia arribat a un principi d’acord amb l’entitat bancària per tornar a finançar el deute, però l’habitatge va sortir a subhasta i el va comprar una immobiliària, que ara exigeix que el desnonament sigui aplicat per tenir a la seva disposició un solar per edificar.

Per tal d’evitar el desnonament, i davant la crida feta per la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet i l’Associació d’Afectats per la Hipoteca, els representants del govern municipal s’han desplaçat fins al carrer Joan Maragall amb la intenció d’aturar l’ordre judicial. Un cop han arribat les forces policials, i després d’uns minuts de diàleg, el desnonament ha quedat ajornat sense cap data concreta.

Alejandro Roldán, de la Federació d'Associacions de L'H, s’ha congratulat per la mobilització de la ciutadania que ha evitat el desnonament, i també per la implicació política que s’ha donat en aquest cas.

Els regidors d’ICV, Lluïs Esteve (tinent d’alcalde d’Educaciói Cultura) i Alfonso Salmerón (regidor del Districte I) i del PSC, Francesc Josep Belver (tinent d’alcalde d’Urbanisme i Sostenibilitat) s’han desplaçat al carrer Joan Maragall per intentar paralitzar el desnonament.

El primer tinent d’alcalde i portaveu del PSC, Francesc Josep Belver, considera que la situació de desnonaments ja ha arribat a una situació límit, pràcticament insostenible, i a partir d’ara l’equip de govern municipal donarà suport a la ciutadania en casos com aquests.

Per la seva banda el regidor del Districte I i soci de govern per part d’ICV-EUiA, Alfonso Salmerón, ha anunciat que l’Ajuntament intensificarà a partir d’ara l’assessorament i l’ajut a les persones que estiguin afectades per un desnonament. Per aquesta raó s’està treballant en la creació d’una Comissió de Seguiment que faciliti les negociacions amb les entitats bancàries per tal de renegociar les hipoteques i evitar desnonaments.

Aquest era el segon intent de desnonament, però pròximament arribarà una nova ordre judicial exigint que aquesta dona de 71 anys deixi la casa on viu al carrer Joan Maragall.

(Consulta la galeria Fotogràfica de Digital-h, amb imatges de la jornada).

Aconseguir la dació en pagament

La Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet ha fet una crida a la ciutadania perquè doni suport a la campanya de recollida de signatures per reformar la Llei hipotecària i que s’instauri la fórmula de la dació en pagament, cosa que permetria que les famílies que no puguin pagar la hipoteca cancel•lin el deute amb l’entitat bancària lliurant les claus del pis.

En aquesta Iniciativa Legislativa Popular també es demana que la dació en pagament s’apliqui amb caràcter retroactiu a les famílies ja afectades per desnonament.

El president de la Federació, Manuel Piñar, afirma que és una injustícia manifesta que les entitats bancàries no només es quedin l’habitatge sinó que també vulguin que les famílies que es queden al carrer paguin els diners que els hi resta de la hipoteca.

Piñar considera ineficaç el codi de bones pràctiques aprovat pel Govern del PP per evitar desnonaments perquè només es podria aplicar a famílies amb tots els seus membres a l’atur i en unes quantitats de crèdit hipotecari que superen la majoria dels casos.

Imprimir