• 400 vehicles semi nous en exposició a La Farga
  • 400 vehicles semi nous en exposició a La Farga
  • 400 vehicles semi nous en exposició a La Farga

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 04. 2012

400 vehicles semi nous en exposició a La Farga

En la tercera fira Low Cost Motor

La tercera edició de la fira del vehicle d’ocasió Low Cost Motor obre avui les portes al recinte firal de La Farga. Fins a l’1 de maig, 20 expositors de concessionaris i de compra-venda independents de L’Hospitalet i les ciutats del voltant oferiran als visitants prop de 400 vehicles semi nous.  

En els últims mesos, el sector ha experimentat un canvi en el patró de compra. El client es decanta pel cotxe de segona mà perquè prioritza aspectes com el preu, el cost de manteniment o el consum del vehicle. En aquest sentit, el president del Gremi del Motor, Miquel Donnay, destaca que mentre que la venda de cotxes nous ha experimentat un fort retrocés des de l’inici de la crisi econòmica, el vehicle usat té més sortida comercial. Afirma que per cada cotxe nou es venen 2,3 cotxes usats a Barcelona i 2,5 a Catalunya.

El preu mig actual del vehicle usat a Catalunya és d’aproximadament 11.000 euros, un 2,2% menys que l’any anterior. Segons Miquel Donnay, a la fira Low Cost Motor “trobaran des del cotxe de 2.000 euros fins a 50.000 i  tindran finançament de forma immediata i amb una garantia de la mateixa marca i del gremi. Es la millor ocasió per decidir-se perquè en una sola visita pot trobat tot tipus de cotxe i trobarà el millor preu”.

El president del gremi afegeix que si l’economia del país no millora, serà difícil que el sector de l’automòbil ho faci “perquè encara es considera un objecte de luxe”.

La fira que ara acull La Farga també ofereix cotxes nous xinesos, que segons Jaume Roure, del Grup Lesseps Barcelona, són una altra possibilitat dins del 'low cost' ja que es poden aconseguir vehicles a partir de 8.000 euros. 

El Gremi del Motor ha mostrat la seva preocupació per l’envelliment del parc automobilístic, per aquest motiu es demanen reformes fiscals que afavoreixin la compra i la substitució dels cotxes per altres de més nous. També es demana la reducció o la supressió de l’impost de transmissions patrimonials a la venda de cotxes usats i adequar l’impost de circulació a la normativa europea d’emissions de CO2, mesures que, creuen, incentivarien la compra de vehicles d’entre 0-2 anys, que actualment és el 24% de les vendes.

Donnay afirma que l’establiment d’aquests mesures seria molt positiu perquè aquest “és un sector que genera molts beneficis en impostos”.

L’entrada a la fira Low Cost Motor és gratuïta.

A la inauguració del saló va assistir l'alcaldessa, Núria Marín, que va valorar el potencial econòmic del recinte firal de La Farga com a motor econòmic de la ciutat i del barri en què es troba.
 

Imprimir