• L'IBI  a L'H només pujarà el 10% establert pel Ministeri d'Hisenda

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 02. 2012

L'IBI a L'H només pujarà el 10% establert pel Ministeri d'Hisenda

Sense efecte la pujada aprovada per l'Ajuntament

El Ministeri d’Hisenda ha enviat a la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) un comunicat que estableix l’increment de l’Impost sobre els Bens Immobles (IBI) que ha d’aplicar cada ajuntament. Segons aquest comunicat, els municipis només hauran d’aplicar la pujada aprovada pel Ministeri, deixant sense efecte les possibles pujades aprovades per cada consistori. 

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha expressat la seva satisfacció per la resposta del Ministeri d’Hisenda i per no haver d’aplicar el dos increments. En funció d’allò que estableix el Ministeri d’Hisenda, L’Hospitalet, “deixarà sense efecte l’augment del 8% que el Ple havia aprovat prèviament a la decisió del Govern”, ha dit Marín. El Consistori només aplicarà el 10% marcat pel Govern estatal.

Núria Marín ha explicat que “quan el Govern de l’Estat va donar a conèixer l’increment de l’IBI pel Reial Decret Llei, vaig manifestar el meu desacord en aplicar els dos increments, l’estatal i el que havia aprovat prèviament el Ple municipal”. Com Núria Marín, altres alcaldes també van demanar al Ministeri que aclarís quin era l’augment de l’IBI que calia aplicar. La FEMP va fer la consulta formal al Ministeri d’Hisenda.

L’alcaldessa ha dit que “estem en una situació econòmica molt complicada per a moltes famílies i una repercussió del 18% d’increment en l’IBI hagués suposat exercir una gran pressió fiscal”.

Núria Marín ha qualificat de “fet històric” que el Ministeri hagi dictat quins han de ser els increments dels impostos municipals, “però donat que aquesta és la realitat, al menys hem aconseguit no augmentar més la pressió fiscal”

Pujada per als immobles per sobre de la mitjana

El comunicat emès pel Ministeri d’Hisenda també estableix que l’increment del 10% s’aplicarà sobre els immobles residencials que se situïn per sobre de la mitjana del conjunt dels immobles del municipi. Per a aquells immobles que es trobin per sota de la mitjana, haurà ser l’Ajuntament qui fixi el tipus d’increment.

L’IBI és un impost que recapten els ajuntaments i que es paga en funció del valor cadastral dels immobles.
 

Imprimir