• Actes lúdics per celebrar els Drets dels Infants

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 11. 2011

Actes lúdics per celebrar els Drets dels Infants

A la plaça de la Carpa de Can Serra

El passat 20 de novembre es va celebrar el Dia Mundial dels Drets de la Infància, una jornada promoguda per les Nacions Unides per sensibilitzar la comunitat internacional sobre l’especial protecció que han de rebre els infants. 

Amb motiu d’aquesta celebració, l’Ajuntament de L’Hospitalet, en col•laboració amb les entitats de la ciutat relacionades amb els infants, ha organitzat una jornada lúdica dissabte, 26 de novembre, a la plaça de la Carpa, a Can Serra, a partir de les 10.30 hores, adreçada a nens de totes les edats i als seus familiars, que a més vol donar a conèixer quins són els drets elementals que tenen els infants.

Enguany han estat els mateixos nens els que han decidit les activitats que es faran al llarg del dia a la plaça de la Carpa. De 10.30 a 13 hores es faran tallers (de maquillatge, de pintura, de bombolles), esports, jocs tradicionals, futbolí, scalextric i educació vial, entre altres activitats. També hi haurà un espai per a nadons. A les 11 hores hi haurà xocolatada i a les 11.30 l’actuació musical del grup La tresca i la verdesca.

La jornada matinal finalitzarà amb ball de gegants i bombollada popular.

A la tarda, a partir de les 16.30, les activitats s’adreçaran als joves amb tallers, DJ, exhibició de ball i micro obert.

‘L’Hora del pati’, en directe

El programa familiar ‘L’Hora del pati’, de Ràdio L’Hospitalet, s’emetrà dissabte en directe des de la plaça de la Carpa (de 13 a 14 hores).

Durant el programa s’entrevistarà als protagonistes de la jornada: els nens, i també es comptarà amb actuacions en directe.

Els drets dels infants

La Declaració Universal dels Drets de la Infància està incorporada a la legislació de pràcticament tots els països desenvolupats, com a la Constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya. A escala municipal, l’Ajuntament de L’Hospitalet també desenvolupa un pla especial d’atenció als infants.

Entre els drets principals que donen empara la infància cal destacar el dret a l’alimentació, a l’educació, a l’atenció sanitària al joc, a la participació, a la diferència i la pròpia forma de ser, i la companyia dels adults, entre d’altres.

Paco Centeno, director del Programa Municipal per a la Infància, ha dit que des que l’ONU va aprovar la convenció dels drets dels infants l’any 1989 la conscienciació vers la protecció especial que requereixen els infants ha anat creixent.

Centeno creu que, tot i així, encara hi ha feina a fer en aquest àmbit, tot i que ha precisat que als països en vies de desenvolupament la lluita se centra en les necessitats més bàsiques, mentre que a països com el nostre cal posar l’accent en el serveis d’atenció social i en aspectes formatius, com la participació.
 

Imprimir