• El Projecte Clau de Collblanc-La Torrassa acull aquest curs 82 infants
  • El Projecte Clau de Collblanc-La Torrassa acull aquest curs 82 infants
  • El Projecte Clau de Collblanc-La Torrassa acull aquest curs 82 infants
  • El Projecte Clau de Collblanc-La Torrassa acull aquest curs 82 infants
  • El Projecte Clau de Collblanc-La Torrassa acull aquest curs 82 infants

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 24. 11. 2011

El Projecte Clau de Collblanc-La Torrassa acull aquest curs 82 infants

S'atén als menors que, en sortir de l'escola, no tenen cap adult que se'n pugui fer càrrec

82 infants de 3 a 12 anys participen aquest curs en el projecte Clau que desenvolupa en el Districte II l’Associació Ítaca amb el suport de l’Ajuntament i la Caixa. Els nens són recollits a la sortida de l’escola per monitors que els acompanyen fins a l’esplai, on aprofiten el temps per fer els deures, rebre reforç escolar i participar en activitats educatives extraescolars fins que un adult els pot recollir.  

El projecte és fruit del conveni signat el maig de 2006 per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Caixa, que ha suposat una inversió de 874.000 euros fins aquest any, en projectes adreçats a la integració de nous residents, la formació de joves, la promoció de valors de civisme i convivència i el bon ús dels espais públics.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el director general de la Fundació la Caixa, Jaume Lanaspa, han visitat les instal•lacions d’Ítaca per conèixer de prop el desenvolupament del projecte acompanyats de la tinenta d’alcalde de Benestar i Família, Maria Dolors Fernández, i el regidor delegat del Districte II, Jesús Husillos.

Marín ha destacat que “sense cap dubte fem una valoració força positiva d’aquest projecte que vam impulsar ara fa cinc anys”. Ha explicat que el projecte Clau es va desenvolupar “quan vam comprovar que al Districte calia donar una resposta assistencial als nens que sortien de l’escola i que restaven sols a casa, o acompanyats d’un germà també menor, fins que arribava un adult que se’n feia càrrec”. L’alcaldessa ha explicat que aquest projecte forma part de les iniciatives de suport a les famílies que impulsa l’Ajuntament.

El projecte Clau és un dels eixos estratègics del Pla integral de Collblanc-la Torrassa destinat a donar equilibri i cohesió social, té com a objectiu cobrir les necessitats socioeducatives i lúdiques dels menors de 3 a 12 anys del districte que, un cop acaben l’horari escolar no tenen cap referent adult que se’n pugui fer càrrec. En aquesta tasca funciona en coordinació amb els educadors socials dels Serveis Socials d’Atenció Primària municipals, que deriven al servei els usuaris que ho necessiten.

Felipe Campos, director de la Fundació Ítaca, explica que l’objectiu del projectes és “garantir el lleure, el reforç educatiu a partir de primària i, especialment, garantir un espai integrador”.

En el mateix conveni signat amb la Caixa també s’ha desenvolupat un projecte d’Atenció Social a la petita infància, per a nens de fins a 3 anys; el projecte Créixer amb l’esport, adreçat a la població de 12 a 18 anys i que es fa a dos instituts d’educació secundària de la zona nord de la ciutat, i el projecte Patis oberts a l’estiu, també per a la població de 12 a 18 anys i que es fa a un institut d’educació secundària i en un parc de la zona nord de la ciutat. Amb aquests projectes, al llarg d’aquest any s’ha atès 400 infants i joves i 100 famílies en alt risc d’exclusió social del Districte II.

La Fundació la Caixa vol continuar donant suport al projecte. El seu director general, Jaume Lanaspa, ha explicat que es molt provable que l'any vinent continuï la col•laboració entre la Caixa i l'Ajuntament en tots aquests projectes incorporant algun projecte nou pel que fa a la reinserció laboral.

El projecte Clau també es desenvolupa en altres districtes de la ciutat amb la col•laboració de diferents entitats (Xixell, Agrupament Escolta Quico Sabaté, Esplai la Florida, Club d’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet i Centre d’Esplai Can Serra).
 

Imprimir