• Comencen les obres de la nova estació de la L5 del Metro entre Collblanc i la Torrassa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 11. 11. 2008

Comencen les obres de la nova estació de la L5 del Metro entre Collblanc i la Torrassa

Fins al febrer no afectaran al trànsit

La nova estació de la línia 5 del Metro, entre Pubilla Cases i Collblanc, està més a prop de ser realitat. Després de diverses vegades en què s'han ajornat les obres, ara el departament d'Obres Públiques ha iniciat les primeres actuacions prèvies a la construcció de l'estació.
El departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat les obres de la futura nova estació de la línia 5 de metro que estarà ubicada entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, concretament a la carretera de Collblanc, entre el camí de la Torre Melina i l'avinguda de Xile.

Els treballs inicials de la nova parada, amb el nom provisional de Sant Ramon, consisteixen en el desviament de les línies de serveis que passen per sota de la calçada. L'empresa Gisa, que depèn del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha iniciat ja uns treballs que consisteixen en el desviament de les conduccions d'aigua i telefonia, així com també de les línies d'alta i mitjana tensió d'electricitat.

Aquesta primera fase d'obres durarà uns 4 mesos i no comportarà cap tall de la circulació per la calçada, segons ha explicat el sotsdirector del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Francesc Xavier Flores.

El gruix de les obres començarà el mes de febrer de l'any vinent, i en aquesta ocasió sí que implicarà el tall dels 4 carrils de circulació a la carretera de Collblanc. Francesc Xavier Flores ha dit que aquesta segona fase de treballs per a la construcció de la nova parada de metro de la línia 5 està prevista que duri més d'un any.

A causa de les obres, l'estiu vinent quedarà afectat el servei de metro entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, que s'haurà de fer amb un servei especial d'autobusos. La Generalitat i l'Ajuntament han de negociar encara les vies alternatives que s'utilitzaran per desviar el trànsit de vehicles.

Les obres de la nova estació de la línia 5 han de donar servei a unes 15.000 persones. A la zona on s'ubicarà l'estació s'estan realitzant importants promocions immobiliàries que suposen el creixement de la població.

La Generalitat tenia previst iniciar la construcció de la nova estació del Metro el 2006. Les obres, però s'han vist obstaculitzades per diferents problemes i actuacions. La darrera actuació ha estat el canvi de traçat del Trambaix, per corregir el gir que donava accés a la Carretera de Collblanc i afavorir també la construcció de l'estació del Metro. Les obres del Tambaix van finalitzar al setembre i ara és el torn del Metro.

Canal-h.net i Ràdio L'Hospitalet. 11/11/08
Imprimir