• Es crea la Xarxa de Cases de la Música

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 16. 09. 2008

Es crea la Xarxa de Cases de la Música

Ara funcionen a Mataró, L'Hospitalet i Salt i s'incorporaran Terrassa i Manresa

La Xarxa està formada per les sales Clap de Mataró, la Mirona de Salt i Salamandra de L'Hospitalet, a les quals s'afegiran a la tardor Terrassa i Manresa. Entre els seus objectius, enfortir el teixit musical de la ciutat i donar eines als músics joves.
Les Cases de la Música són un model de gestió compartida entre l'empresa privada i les administracions públiques per promoure la formació, la creació, l'exhibició i la difusió de la música popular i moderna a Catalunya, a més d'una programació estable de concerts.

  El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va destacar el paper que juguen les Cases de la Música perquè la cultura "forma part de totes les polítiques socials d'aquest govern, és un vehicle que actua a través de les polítiques que es fan a qualsevol sector". El conseller va afegir que el món de la cultura està en constant canvi però que "en l'àmbit musical és possible que sigui més urgent una intervenció perquè hi ha elements que han posat en crisi una certa concepció de la música".

  Per la seva banda, el tinent d'alcalde d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de L'Hospitalet, Mario Sanz, va destacar la feina que fa la Salamandra com a Casa de la Música perquè "permet dotar els creadors de bones eines per treballar i també perquè contribueix a la formació d'especialistes tècnics ja que un espectacle no és munta sol". A més, afegeix Sanz, "es una manera molt bona d'acostar la cultura als joves". En aquest sentit el tinent d'alcalde va destacar que per aquesta temporada s'han programat a L'H 159 concerts amb la participació de 300 grups i amb la previsible participació de 68.000 espectadors". Per Mario Sanz, les Cases de la Música "suposen una diversificació davant la homogeneïtzació actual del mercat".

  Les Cases de la Música combinen el model públic i privat. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació destina anualment a cadascuna de les Cases de la Música 90.000 euros, els ajuntaments hi aporten 90.000 euros anuals i les empreses privades gestores de les sales hi inverteixen 60.000 euros cada any.

  Entre les activitats de les Cases de la Música figuren la formació i educació popular amb cursos de tècniques i d'instruments i la coordinació d'activitats musicals extraescolars a les escoles de primària; la creació de vivers de música; la programació estable de concerts i la coordinació de maratons musicals; la dinamització i creació d'un cens local de grups de música i les accions directes a escoles , instituts i espais urbans, i la participació ciutadana amb la programadió d'actes de les festes populars i la cessió d'espais a entitats i col·lectius.

Canal-h.net 16/09/08
Imprimir