• La imatge de la Mare de Déu de Meritxell ha sigut sostreta del seu Santuari

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 05. 2005

La imatge de la Mare de Déu de Meritxell ha sigut sostreta del seu Santuari

Era una còpia de la romànica original, cremada en l'incendi de 1972

Semblaria una imatge "gafada": un incendi va destruir l'original romànic el 1972; i ara un robatori ha fet desaparèixer la còpia.
La còpia de la imatge de la Mare de Déu de Meritxell que es venera al Santuari de Meritxell d'Andorra va ser sostreta el passat divendres 13 de maig. El fet es va descobrir al matí del dia 13, quan els guardians es disposaven a obrir amb normalitat el Santuari, i van comprovar que una de les portes laterals havia estat forçada i que la còpia de la imatge no hi era. Segons un comunicat, el Bisbat d'Urgell ha volgut manifestar el seu rebuig d'aquesta acció violenta que "ofèn els sentiments religiosos del poble andorrà, en veure ultratjada la seva Patrona del Bisbat i que menystè el respecte a les creences i a la llibertat religiosa de les persones"..

Així mateix el Bisbat ha expressat la seva confiança en que la Policia podrà aclarir i trobar els autors responsables d'aquest fet així com la pròpia imatge. El culte a Nostra Senyora de Meritxell, però, s'ha mantingut al Santuari, ja que s'ha posat una altra imatge igual en el seu lloc. Aquesta altra còpia pertany a un particular.

Com ha recordat el Bisbat, la imatge de la Mare de Déu que es venera actualment al Santuari de Meritxell és una còpia de la talla romànica original que va desaparèixer el 1972 arran de l'incendi succeït el 8 de setembre a l'antic Santuari. La còpia va ser realitzada l'any 1976 per l'artista Sergi Mas i segueix els trets de la talla original.

(Font: Flama, 18-05-2005)
Imprimir