LH Digital - Versió per a imprimir
  • Dos hospitalencs entre els guanyadors dels premis Tiramilles 2004

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 05. 12. 2004

Dos hospitalencs entre els guanyadors dels premis Tiramilles 2004

Els premiats són Maria Isabel Vergara i Alejandro Escribano

La Diputació de Barcelona organitza cada any els premis Tiramilles, un concurs en el que es premien els millors treballs literaris i fotogràfics relacionats amb els viatges. Entre els guanyadors d'aquest any hi ha dos joves de L'Hospitalet: Maria Isabel Vergara i Alejandro Escribano
Elisabeth Pavón. El treball Un Paseo por la Isla Esmeralda (10 Días Descubriendo Irlanda) li ha valgut a Maria Isabel Vergara un premi de 1.000 euros. Aquesta periodista de L'Hospitalet ha estat la guanyadora del primer premi en la categoria B, de 23 a 29 anys, dels premis Tiramilles 2004 que organitza la Diputació de Barcelona.

Segons explica Maria Isabel Vergara, l'estiu passat va planificar tot un itinerari pel nord d'Irlanda amb tres amigues, i en acabar el viatge les seves companyes es lamentaven de que no els quedaria més record que les fotografies que havien fet al llarg del recorregut. Per aquest motiu Maria Isabel Vergara va decidir escriure un petit diari del viatge, utilitzant la metàfora de El Mago de Oz, en el que els personatges busquen la ciutat Esmeralda que, en aquest cas, es transforma en tota l'illa d'Irlanda.

Un cop feta la feina, Maria Isabel Vergara va recordar que en una ocasió ella mateixa havia entrevistat alguns guanyadors d'anteriors edicions del premi Tiramilles, així que es va decidir a perfeccionar el seu particular quadern de bitàcora i finalment el va presentar a l'edició d'enguany. El guardó ha estat per a ella tota una sorpresa i una gran alegria, i invertirà els 1.000 Euros en el pis que tot just acaba d'adquirir.

També a les Illes Britàniques, concretament a Escòcia és a on es va desplaçar l'altre hospitalenc guardonat en els premis Tiramilles 2004. Alejandro Escribano ha obtingut un accèssit de 500 Euros pel seu treball Escocia, Legado Celta, una guia en format digital a través del país dels castells i les gaites.

Alejandro Escribano va saber de l'existència del certamen a través d'una amiga, i aquesta era la segona ocasió en que provava sort. Va escollir el format digital per a la seva particular guia de viatge ja que, degut als seus estudis d'enginyeria informàtica domina sense problemes tots els secrets de la creació i edició de pàgines web. Per a ell, el premi també ha estat una agradable sorpresa, i pensa invertir els diners del premi en "tapar forats" i donar-se algun caprici de cara al Nadal.

Alejandro Escribano va realitzar el viatge a Escòcia durant l'estiu passat, i en tornar a casa va decidir recopilar les seves experiències en una pàgina web. El que més el va sorprendre d'Escòcia va ser la bellesa dels paisatges i, sobretot, el fet de que tots els pobles, per petits que siguin, disposin d'una oficina d'atenció al turisme.

La Diputació de Barcelona organitza els premis Tiramilles des de fa quinze anys, amb l'objectiu de fomentar la cultura viatgera entre els joves i proveir les viatgeteques amb un fons documental elaborat a partir d'experiències en primera persona. Els concurs consta de dues categories: guia de viatge –en format paper i en format digital- i fotografia – itinerari de viatge i sortides pes la província de Barcelona.

Els treballs de Maria Isabel Vergara i Alejandro Escribano han resultat guardonats d'entre 148 treballs presentats per joves d'entre setze i vint-i-nou anys de 36 municipis de Barcelona. La cerimònia de lliurament dels premis Tiramilles 2004 va tenir lloc el passat 29 de Novembre a la Sala Noble de l'Edifici del Rellotge, a l'Escola Industrial de Barcelona.

Canal-h.net. 5/12/04
Imprimir