• L'Hortet comença a ser desmantellat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 18. 11. 2004

L'Hortet comença a ser desmantellat

S'ha fet efectiva l'ordre de desallotjament

Efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han fet efectiva aquest matí l'ordre de desnonament que s'havia aplicat a l'Hortet, una casa ocupada del barri de Santa Eulàlia. El desallotjament s'ha realitzat sense incidents.
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet no han trobat cap mena d'oposició aquest matí, quan vàries patrulles s'han adreçat a l'Hortet, la casa ocupada situada a la carretera de Santa Eulàlia, per fer efectiva l'ordre de desnonament decretada pel jutge. L'operació ha començat a les 7.30 del matí i a les 10 la comitiva judicial ja ha donat l'ordre perquè els operaris poguessin començar a treballar en l'enderroc de l'edifici, segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra.

El desallotjament s'ha realitzat sense cap incident perquè els efectius policials no han trobat a cap persona a la casa ocupada. Més tard s'ha acordonat la zona i ha quedat alguna patrulla per controlar que no es produís cap incident a posteriori.

L'Hortet de Santa Eulàlia és un espai que es va ocupar el passat gener. La constructora Nova Reus, propietària de l'espai va posar una denúncia i el 23 de juny un jutjat de L'Hospitalet va dictar l'ordre de desallotjament que en principi havia de fer-se efectiva el passat cinc d'octubre. En aquella ocasió, el col·lectiu ocupa va mobilitzar més de 200 persones que van tallar la circulació i van organitzar activitats reivindicatives a l'Hortet. Degut a aquesta mobilització, el desallotjament es va suspendre fins que avui, 18 de novembre, s'ha fet finalment efectiu.

Canal-h.net. 18/11/04
Imprimir