• Els Verds-Esquerra Ecologista de Catalunya es coaliguen amb ICV

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 22. 06. 2004

Els Verds-Esquerra Ecologista de Catalunya es coaliguen amb ICV

Mantindran l'autonomia política i organitzativa

Els Verds-Esquerra Ecologista de Catalunya han decidit en assemblea establir una coalició permanent amb Iniciativa per Catalunya Verds. La formació havia mantingut coalició en moments electorals amb ICV-EUiA en els darrers temps.
Els Verds-Esquerra Ecologista de Catalunya ha aprovat en assemblea la confluència política amb Iniciativa per Catalunya Verds més enllà de les coalicions estrictament electorals que ha mantingut en aquest cicle electoral. La formació no perdrà la seva autonomia política i organitzativa.

Els Verds-Esquerra ecologista és una organització que té com a un dels fundadors a l'hospitalenc Antoni Garcia. La formació política és hereva dels Verds-Confederació Ecologista de Catalunya, que ja a l'any 1995 va formar part de la coalició Iniciativa per Catalunya Verds.

Els Verds Esquerra Ecologista compta amb més de 200 militants entre els quals figuren persones històries de l'ecologisme polític, com Maria Olivares, diputada d'Els Verds a la legislatura 95-99; el mateix Antoni Garcia, que actua com a portaveu; o Miguel Lluís Muntaé, exdirector del Centre Unesco de Catalunya.

En la darrera assemblea de la formació ecologista, Els Verds van aprovar la proposta de coalició que manifesta els eixos i principis programàtics de confluència de les dues organitzacions i que està pendent de ser aprovada per la militància d'ICV en l'assemblea del pròxim mes de juliol.

Per al portaveu ecologista, Antoni Garcia, "amb la incorporació d'Els Verds a ICV consolidem i reforcem l'ecologisme polític així com ICV es converteix en una federació més forta, plural i compromesa amb els moviments socials.

Canal-h.net. 22/06/04
Imprimir