• Memòries de vida amb Asha Miró

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 29. 01. 2004

Memòries de vida amb Asha Miró

A partir de les 19.30

La Biblioteca Josep Janés acull avui, 29 de gener, una nova xerrada del cicle Memòries de vida, que en aquesta ocasió tindrà de protagonista a l'escriptora i presentadora Asha Miró.
L'escriptora i presentadora catalana d'origen indi Asha Miró compartirà amb els lectors de L'Hospitalet els seus records i vivències en la conferència Memòries de vida. Records d'una adopció, que tindrà lloc avui, 29 de gener, a partir de les 19.30 hores a la Biblioteca José Janés. La xerrada s'emmarca dins del cicle Memòries de vida, que organitzen les biblioteques de L'Hospitalet i que va encetar va una setmana la periodista Gemma Nierga.

Asha Miró va néixer a l'Índia fa 35 anys. Va créixer en un orfenat de Bombai fins que, gairebé amb set anys, va ser adoptada per una família catalana. Des de llavors ha viscut a Barcelona, on ha estudiat magisteri i piano.

Fa uns anys, Asha va començar a presentar el programa del Canal 33 Ad TV, dedicat a la publicitat. També ha presentat un nombre important d'actes culturals i és la protagonista d'una nova sèrie d'animació que porta el seu nom Asha. Aquest projecte de dibuixos animats, produït per Cromosoma –segell de Les Tres Bessones- descriu una nena de set anys nascuda a l'Índia que viu adoptada a Europa. L'objectiu és ensenyar als més petits els avantatges de viure en una societat intercultural.

Als 27 anys, Asha Miró va tornar a l'Índia per retrobar-se amb la cultura del seu país d'origen. Aquesta experiència la portà a escriure La filla del Ganges, llibre que es troba entre els més llegits a Catalunya de literatura de no-ficció. La segona obra d'aquesta escriptora, Les dues cares de la Lluna, acaba de sortir al mercat i és el relat de la trobada de l'Asha amb la seva família de l'ïndia.

Actualment, Asha Miró treballa al Departament de Comunicació del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona 2004, i col·labora amb diverses ONG.

Canal-h.net. 29/01/04
Imprimir