• S'inaugura la nova Biblioteca Josep Janés de Collblanc

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 04. 2002

S'inaugura la nova Biblioteca Josep Janés de Collblanc

Compta amb un fons especialitzat en teatre

La nova Biblioteca Josep Janés, que ha traslladat les seves instal·lacions al nou edifici construït a la plaça Guernica, s'obre a partir d'avui al públic. L'equipament té 1.100 metres quadrats repartits en tres plantes, planta baixa i soterrani. La biblioteca compta amb un fons especialitzat en teatre donada la seva proximitat amb el Teatre Joventut.
La nova Josep Janés forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Amb el canvi d'edifici, de la plaça Espanyola a la plaça Guernica, ha guanyat 869 metres quadrats. A la planta baixa es troba la recepció, un servei de préstec i una sala polivalent per a conferències i actes. A la primera planta es troba la secció infantil, a la segona el servei d'informació i les seccions generals, i a la tercera, l'àrea de lectura i audició i el servei per a adults.

La biblioteca compta amb un fons especialitzat en teatre aprofitant que el Teatre Joventut es troba al mateix barri de Collblanc. En total, el fons bibliogràfic és format per 18.000 llibres, 700 vídeos, 2.000 discos compactes i 130 revistes i diaris.

Els usuaris també poden accedir a Internet i participar en les diferents activitats que convoquen les biblioteques de L'Hospitalet per a infants i adults: L'Hora del Conte, xerrades literàries, tertúlies i conferències entre d'altres.

L'acte inaugural de la Biblioteca Josep Janés, que du el nom de l'editor nascut l'any 1913 a Collblanc, té lloc a les 11 del matí. L'adreça de la nova biblioteca és carrer Doctor Martí Julià, 33. L'horari: els matins de dimarts, dimecres i dissabte, de 10h a 13.30h, i les tardes de dilluns a divendres, de 16h a 20.30h.
Imprimir