• Un llibre infantil narra el maltractament masclista

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 04. 03. 2011

Un llibre infantil narra el maltractament masclista

L'autor és l'escriptor canari Daniel Martín

El professor de primària i escriptor canari Daniel Martín ha narrat al públic infantil a la Tecla Sala un conte que aborda de manera sensible la xarxa del maltractament masclista titulat El monstruo.

La intenció de l’autor és animar i recolzar a la infància que ha viscut en primera persona casos de violència física o psicològica, tot explicat amb molta cura i sensibilitat. Daniel Martín afirma que “el llibre parla de la vida i de les coses que passen; la gent neix i mor; hi ha gent violenta i gent que no ho és; la literatura infantil també compleix la funció d’explicar el que passa”.

Els sentiments i les reaccions que provoca El monstruo entre els lectors no només varia molt segons l’edat sinó també si han viscut en primera persona la violència domèstica, “infants de 6 o 7 anys que han viscut aquesta experiència reconeixen el contingut del llibre, joves de 16 o 17 que no l’han viscuda pensen que és una narració de terror”.

Daniel Martín ha visitat L’Hospitalet en el marc de la Setmana Cultural de Gran Canària a Barcelona, que se celebra del 2 al 4 de març, i que vol difondre la cultura canària i els seus nous creadors.
 

Imprimir