Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 02. 2011

Mor el cuiner Santi Santamaria

Era el responsable de l'Evo, de l'Hotel Hespèria Tower

 El prestigiós cuiner, Santi Santamaria, amb tres estrelles Michellin, ha mort als 53 anys a Singapur, on es trobava visitant el restaurant que porta el seu nom i que regenta la seva filla.

Encara que la família del cuiner ha explicat en un comunicat que es desconeixen les causes exactes de la mort, tot apunta a que s'ha degut a un atac de cor.

La família ha iniciat els tràmits per repatriar el cos del cuiner.

Recordem que Santi Santamaria gestionava el prestigiós restaurant Evo-Bouquet, situat a l'Hotel Hesperia Tower de L'Hospitalet. Santi Santamaria va obrir el Racó de Can Fabes restaurant de Sant Celoni juntament amb la seva dona l'any 1981, ara fa trenta anys, i havia aconseguit una gran reputació que li va reportar tres estrelles Michelin.

El 2006 va inaugurar el restaurant Evo, a l'Hotel Hesperia Tower de L'Hospitalet, amb una estrella Michelin, i el 2007 va obrir el Terra, al Valdepalacios Hotel Gourmand. El 2009, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Gastronomia.

Santamaria va ser el primer cuiner català que va aconseguir una estrella Michelin amb una cuina que va renovar la cuina tradicional del seu restaurant familiar. La tercera estrella la va aconseguir el 1994.
 

Imprimir