LH Digital - Versió per a imprimir
  • Homenatge pòstum al periodista i estadístic hospitalenc, Josep Coromines

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia esports 11. 06. 2001

Homenatge pòstum al periodista i estadístic hospitalenc, Josep Coromines

A la Nit de l'Atletisme Català

La Federació Catalana d'Atletisme ret homenatge al desaparegut periodista i estadístic hospitalenc, Josep Corominas i Colet (a la foto de portada en una instantània dels anys cinquanta), que va arribar a ser president de la pròpia federació. Durant l'anomenada Nit de l'Atletisme Català que es va celebrar divendres passat a Terrassa, el món de l'atletisme va premiar als seus protagonistes de l'últim any tot reconeixent la tasca d'aquest estadístic internacionalmet conegut que des dels anys trenta va recopilar un impressionant arxiu que va donar a la Federació.
Josep Corominas i Colet va néixer a L'Hospitalet l'any 1912. Practicà l'atletisme a partir del 1930. Ja l'any 1932 –amb 20 anys- era l'arxiver oficial de la Federació Catalana, càrrec que també ostentaria després de la Guerra Civil. El 1946, Corominas accedeix a la presidència de la Federació Catalana d'Atletisme, després d'imposar que es respectés l'escut que havien tingut abans de la guerra. A finals del 1947 abandonà el càrrec i la seva ciutat per motius de feina, però l'any 1948 el nomenaren seleccionador estatal, i el 1950 es nomenat vice-president de la Federación Española de Atletismo. En aquest càrrec hi seria fins el 1962.

També és destacada la seva faceta com a periodista esportiu. Va escriure diversos llibres sobre atletisme i va col·laborar, ja des dels anys trenta, a La Vanguardia, El Mundo Deportivo, Solidaridad Nacional, la Revista Olímpica i d'altres mitjans estrangers. El seu arxiu personal de resultats sens dubte és un gran llegat per comprendre la història de l'atletisme català.

La Nit de l'Atletisme Català ret un homenatge pòstum a aquest il·lustre hospitalenc, però especialment se'n recorda dels esportistes i clubs que han triomfat en el darrer any a Catalunya, entre ells els marxadors de l'Integra 2 L'Hospitalet Atletisme, Maria Vasco (a la foto interior) i Valentí Massana com a millors atletes catalans absoluts, i Jairo Vera i Maria Guixà com a millors atletes juvenils.
Imprimir