Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 08. 2010

Comencen les obres d'enderroc de l'antic Mercat de la Florida

Els paradistes treballen a una carpa a l'avinguda Primavera

L’antic mercat de la Florida desapareix. L’edifici s’està enderrocant per poder començar les obres del nou equipament, que ocuparà el mateix emplaçament. De manera provisional funciona una carpa a l’avinguda Primavera, al costat de la parròquia de la Mare de Déu de la Llum.  

Les obres d'enderroc de l'antic mercat de la Florida han començat aquest mes d'agost. Els treballs, a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, duraran dos mesos i tenen un cost de 165.200 euros. Mentrestant, els paradistes treballen a una carpa situada a l'avinguda Primavera fins que es construeixi el nou mercat.

El nou equipament es construirà a l'espai de l'antic mercat. Disposarà d'una superfície total d'uns 20.000 metres quadrats repartits en cinc plantes que acolliran un aparcament soterrani, un supermercat, les parades d'alimentació i equipament per a la persona, establiments de restauració i equipaments municipals.

L'alcalde accidental, el tinent d'alcalde de Governació, Francesc Josep Belver, ha visitat avui els treballs d'enderroc que, en aquest primer moment, s'han de fer amb molta cura ja que hi ha peces que contenen amiant. Belver ha dit que "gairebé s'està fent un enderroc a mà perquè s'ha de fer un tractament de residus especial per a les peces de fibrociment". L'enderroc durarà dos mesos i "tant en aquesta fase com en la de construcció del nou mercat intentarem causar les mínimes molèsties possibles als veïns", ha dit Blever.

Fins que es disposi del nou edifici, el mercat funciona en un envelat provisional d’uns 2.000 metres quadrats de superfície. Hi ha 33 establiments de venda de productes d’alimentació i 49 d’equipament per a la persona. Una part de la instal•lació és destinada a serves amb un despatx per al director, cambres frigorífiques i magatzems, àrea de deixalles i serveis higiènics, entre altres. Al centre s'hi accedeix per cinc entrades: tres al carrer de la Primavera, una al carrer de l'Enginyer Moncunill i una altra al carrer de la Florida.

L’envelat és de lona amb estructura d'alumini cargolada, que respon a un criteri funcional que en permet el muntatge i desmuntatge en un període curt i amb baix cost.

D'altra banda, el nou mercat de la Florida es construirà a l'espai de l'antic equipament. Disposarà d'una superfície total d'uns 20.000 metres quadrats repartits en cinc plantes que acolliran un aparcament soterrani, un supermercat, les parades d'alimentació i equipament per a la persona, establiments de restauració i equipaments municipals.
 

Imprimir