Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 06. 2010

Deu col•legis participen en el programa ‘canten els més xics'

350 infants cantaran els temes de ‘Musiquetes per a la Bressola'

350 infants de primer curs de deu escoles de la ciutat interpreten avui i demà en el Teatre Joventut cançons tradicionals catalanes en el programa Fem sonar les musiquetes – Canten el més xics, un projecte educatiu musical organitzat per la Casa de la Música.

Els infants reinterpreten les cançons acompanyats d’una banda de músics. Durant dos dies passaran per l’escenari uns 350 nens i nenes dels col•legis Pablo Neruda, Milagros Consarnau, Mare de Déu de Bellvitge, Sant Josep-El Pi, La Carpa, Provençana, Ramon Muntaner, Busquets i Punset, Patufet Sant Jordi i La Marina.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcalde d’ensenyament, Lluís Esteve, han assistit a la primera jornada juntament amb els pares i avis dels infants protagonistes del concert d’avui. Els protagonistes s’han mostrat una mica nerviosos els minuts previs a l’actuació tot i que de seguida que han sonat les primeres notes han començat a sentir-se molt còmodes sobre l’escenari.

Canten els més xics és una proposta pedagògica per motivar l’alumnat en el món de la música mitjançant el descobriment i el treball de cançons populars. A partir de la feina per produir i editar el disc Musiquetes per a la Bressola, la Xarxa de Cases de la Música (L’Hospitalet, Manresa, Mataró, Salt i Terrassa) ha treballat conjuntament amb els mestres de música de les escoles per tal de dinamitzar i potenciar les cançons.

Aquest projecte té tres objectius bàsics: familiaritzar nens i nenes amb la música a partir de cançons populars; difondre la cultura popular catalana d'una forma actualitzada i normalitzada, i fomentar la interrelació entre centres d'educació de la ciutat per tal de reforçar-ne la funció i el vincle.

Musiquetes per a la Bressola és un projecte musical que neix de la col•laboració entre l'Associació Amics de la Bressola i la discogràfica Propaganda pel Fet, amb el suport i la complicitat d'Arenys.org, el grup Enderrock i CR3AT, que van treballar plegats per divulgar la feina que fa la Bressola, coincidint amb la celebració del 30è aniversari de les escoles catalanes de la Catalunya Nord.
 

Imprimir