• El treballadors dels serveis educatius de la Generalitat volen una ubicació definitiva no precària

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 12. 05. 2010

El treballadors dels serveis educatius de la Generalitat volen una ubicació definitiva no precària

Després que un robatori i un posterior incendi va malmetre la seva seu

Els treballadors dels Serveis Educatius de la Generalitat a L’Hospitalet ha denunciat en un comunicat i en una roda de premsa la situació que estan vivint des que el passat mes de gener l’edifici en què treballaven, al carrer Miquel Peiró del barri de Sanfeliu, va ser objecte d’un robatori i un incendi posterior. Des d’aleshores, les 52 persones que treballaven a les instal•lacions -psicopedagogs, psicòlegs, logopedes i pedagogs que donen serveis a 60 centres educatius- estan reubicats en diferents espais de la ciutat.


El coordinador dels Serveis Educatius de L’Hospitalet, Pep Daviu, ha denunciat que després de cinc mesos no s’hagi fet cap tipus de reparació en aquest edifici del carrer Miquel Peiró. A més, Daviu ha assenyalat que des que es va produir aquest incendi, que va deixar inhabilitat bona part de l’edifici, el personal s’ha reubicat en diferents centres de la ciutat, cosa que dificulta la coordinació entre els professionals d’aquest servei.

Els treballadors asseguren tenir dificultats alhora de planificar la tasca diària. És el cas de la Montse Casas, logopeda itinerant dels Serveis Educatius de la ciutat, que cada divendres es reunia amb els altres companys en aquest edifici del carrer Miquel Peiró per coordinar les tasques i des que es va produir l’incendi no gaudeixen d’aquest punt de trobada.

Per tots aquests motius, el personal dels Serveis Educatius de L’Hospitalet demana que es prenguin les accions necessàries per a que es facin les obres de reparació en aquest edifici.

El Partit Popular s’afegeix a la denúncia
Segons un comunicat de Partit Popular de L’Hospitalet, el seu portaveu a l’Ajuntament de L’Hospitalet, Juan Carlos del Rio, ha exigit a l’alcaldessa, Núria Marín, que doni solució als problemes de precarietat laboral que pateixen els treballadors dels Serveis Educatius de L’Hospitalet, iniciant les obres de rehabilitació del local cremat o facilitant una nova ubicació.

Per això, el portaveu del PP considera inadmissible que hagin passat tres mesos des de l’incendi i que encara la regidoria d’Educació no hagi solucionat els problemes laborals que pateixen aquests treballadors. “És lamentable que aquestes persones treballin en aquestes situacions sense disposar junts d’un lloc provisional que els permeti desenvolupar la seva tasca en equip d’assessorament als centres educatius de la ciutat i que encara no sàpiguen quina serà la seva situació el proper curs escolar”, ha afirmat Del Rio.

En aquest sentit, Juan Carlos del Rio demana a l’Ajuntament de L’Hospitalet i al Departament d’Educació que estableixin un calendari urgent d’actuacions que posi fi a aquesta situació, rehabilitant el local cremat o bé facilitant una nova ubicació.

 

Imprimir