Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 04. 06. 2018

Tres quarts per Cinc Quarts celebra 25 anys

L'entitat ciudatana ha organitzat 450 actes

Fa 25 anys que una colla de gent inquieta de la ciutat, provinent de diferents àmbits com la política o les entitats, van crear un espai on promoure el debat i l’esperit crític. Durant aquests anys, han organitzat 450 actes entre taules rodones, cicles, converses, l’aula de drets humans I l’espai de lletres, entre d'altres.

Tres quarts per Cinc Quarts va néixer l’any 1993 com una trobada en forma de sopar amb convidats on es debatia sobre diversos temes. Va ser el 2001 quan l’entitat s’obre a tota la ciutat amb l’Espai de Debat,  que va passar a ser el principal motor de l’entitat amb taules rodones, conferències amb experts en temes d’actualitat.

En aquest sentit, Amadeu Juan, president de Tres quarts per Cinc Quarts, assegura que la seva obsessió"era promoure el debat, tenim una vocació de servei a la ciutat a través del diàleg i l’intercanvi que creiem s’ha de fomentar més”.

De la seva banda, l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, que va assistir al sopar de celebració, va valorar molt positivament “els 25 anys de treball i dedicació a la ciutat en benefici del diàleg, d’escoltar les opinions i de veure que tot i les diferències ideològiques es poden trobar punts de connexió per tirar endavant”.

Cronològicament, l’any 2009 es va crear l’aula dels Drets humans de L’H per sensibilitzar als ciutadans sobre la cooperació i la solidaritat.

Un altre dels passos importants es fa el 2008, quan l'entitat entra a formar part de la Federació Catalana d’Associacions i Club Unesco.

L’obertura a la ciutat va arribar amb el naixement dels programes de L’Espai de Lletres, on compartir experiències literàries amb escriptors de renom, l'Espai de Solidaritat, per impulsar actuacions en favor de les persones en risc d'exclusió social,  i Espai de Ciutadania, format per 35 entitats per eixamplar la col·laboració amb la societat civil.

De cara el futur, Amadeu Juan ha afegit que “cal anar parlant i reflexionant sobre què oferim a la ciutat i revisar el paper que cal tenir a les diferents xarxes socials”.

Imprimir