L’alcaldessa, Núria Marín i el ministre d’Energia i Turisme, Álvaro Nadal han assistit a la inauguració de l’Smart City a Fira Granvia. L’alcaldessa ha dit que espera que la propera edició del Mobil sigui un èxit i que continuï a casa nostra durant molts anys. Marín creu que la continuïtat passa per un ambient polític, econòmic i social que sigui l’adient perquè el congres de telefonia no pensi en marxar. 

Núria Marín, el ministre Álvaro Nadal i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han assistit a la inauguració de l’Smart City Expo World Congress on han contestat a la continuïtat  o no del Mobile Congress a la ciutat, tot tenint en compte la importància de l’esdeveniment i de l’empenta econòmica que suposa per a molts sectors com l’hostaleria, restauració i transport.

Marín ha destacat com “la gent del Mobile han seguit i segueixen l’actualitat política de Catalunya amb molta atenció i preocupació com tots nosaltres però és cert que tots estem treballant plegats, organitzadors i ajuntaments perque no se’n vagin. És evident que si la situació política pren un camí diferent a la que hem viscut no ha d’haver problemes”.

Marín espera “normalitat i el compromís que tenen amb nosaltres de ser aquí fins el 2023. El 2018 ha de ser una edició fantàstica perquè el Mobile generi com sempre llocs de feina i sigui positiu per a l’economia”.

El ministre d’Energia i Turisme, Álvaro Nadal, ha dit que “el govern espanyol està treballant intensament amb els organitzadors perquè la propera edició sigui tot un èxit i el Mobile continuï molts anys a Catalunya”.

L’Smart City Expo World Congress a Fira Granvia fins el proper dijous

L’estand municipal de 120 metres quadrats, L’H Smart & Social, és on hi ha una maqueta intel•ligent de la ciutat, impresa en 3D i tecnologia d’il•luminació led. Es tracta d’un projecte liderat per l’Àrea d’Innovació Social de l’Ajuntament en col•laboració amb l’empresa Eyesberg Studio i l’equip RECI municipal.

Els continguts de la maqueta s’inspiren en els projectes del PAM 2016-2019, i la promoció en matèria d’smart social city en les següents categories: Districte social, Districte cultural, Districte econòmic, Clúster biomèdic i de la salut, Mobilitat i medi ambient, Pacte local per l’educació i Pla d’energies renovables. Es preveu una sèrie de conferències i presentacions de projectes relacionades amb cadascuna d’aquestes categories, que es duran a terme a l’estand L’H Smart & Social.

L’estand L’H Smart & Social presenta altres espais diferenciats: l’Infopoint, on es distribuirà informació de la ciutat i dels seus projectes smart; un espai de trobada RECI, i una àrea interactiva dinamitzada pels estudiants de quart curs de primària de l’Escola Mare de Déu de Bellvitge. Aquests escolars presentaran el seu treball “Com podem fer de L’Hospitalet una smart city?, un projecte que han treballat a l’escola.

 Consulta el programa d’activitats de l’estand municipal. 

L’Smart City Expo World Congress espera rebre en aquesta edició més de 17.000 visitants professionals procedents de 700 ciutats de més de 120 països, 670 expositors i 420 ponents de prestigi internacional. Analitzarà l’impacte del transport intel·ligent i reuneix a empreses lídes que donaran a conèixer les darreres innovacions en mobilitat urbana i interurbana.

L’edició d’enguany centrarà la seva major edició en l’empoderament ciutadà a través de la participació activa, la reflexió crític, la conciència i l’accés i control sobre decisions i recursos importants. També inclourà el primer Smart Mobility World Congress, una cimera resultant de la fusió de BcnRail, la fira ferroviària internacional i la pròpia pista de mobilitat de SCEWC.