Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 30. 05. 2017

Iceta aposta per una Europa unida per a combatre les desigualtats

A les jornades que organitza L'H, Espai de Debat

El diputat al Parlament i Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, i el catedràtic de Ciències Polítiques i de l'Administració, Joaquim Brugué, han estat els convidats a debatre al cicle de conferències "Per un nou horitzó: reflexions sobre futur i polítiques de progrés", que organitza L’Hospitalet, Espai de Debat.

La desigualtat social, la precarització laboral i el futur incert de la classe treballadora van ser els eixos principals de debat d’aquestes jornades, quewtambé van tractar de la globalització com a gran repte del segle XXI. En aquest sentit, Miquel Iceta va afirmar que “les polítiques d’esquerres s’han de fer en un marc d’uns estats units d’Europa” com a únic àmbit possible on combatre les desigualtats.

Durant el debat, es va repassar l'evolució històrica de les esquerres i es va fer autocrítica per explicar la situació de crisi que viu la socialdemocràcia europea.

També es va assenyalar el populisme com una de les principals amenaces de la democràcia en ple segle XXI. Un populisme que segons Iceta es presenta com “la solució màgica dels problemes on s’ha situat a l’ immigració com a motiu i causa de le incerteses i pors”.

El cicle de conferències es tancarà el proper dimarts, amb la participació del diputat al Congrés, Xavier Domènech i el catedràtic de Ciències Polítiques, Fernando Vallespín

Imprimir