• El Rambla Cinemes tancarà les seves portes el 8 d'abril

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 03. 2010

El Rambla Cinemes tancarà les seves portes el 8 d'abril

Es el darrer cinema de barri de la ciutat

El Rambla Cinemes, l’històric cine de la rambla Just Oliveras, tancarà les seves portes el pròxim 8 d’abril. El seu propietari, Jaume Campreciós, ha declarat que no han pogut suportar la pressió del mercat i els nous hàbits dels espectadors, que volen multisales a grans centres comercials. El Rambla Cinemes és el darrer cinema de barri de L’Hospitalet.

Després de 50 anys de presència a L’Hospitalet i d’omplir de records i bones estones la vida de diverses generacions, el Cine Rambla -avui Rambla Cinemes-, l’única sala clàssica, de barri, de la ciutat que encara resistia, tancarà i deixarà de projectar pel•lícules el pròxim 8 d’abril.


Se suma així a històriques sales de cinema de L’Hospitalet que fa temps van passar a la història, com l’Alhambra, el Romero, el Navarra, el Continental, l’Oliveras, el Joventut (que ara és el teatre municipal), el Lumiere, el Victòria o l’Stadium.

El propietari del cinema de la rambla, Jaume Campreciós, ha explicat que tots els cinemes petits i mitjans, com el Rambla Cinemes, tindran molt difícil sobreviure davant la pressió de les multisales i dels nous hàbits dels espectadors, que cada vegada es decanten més per cinemes que completin l’oferta dels centres comercials.

Arran d’aquest anunci, a la xarxa social facebook s’ha obert un grup de suport al Cine Rambla, que ja compta amb prop de 3.000 membres. Jaume Campreciós ha indicat que, malgrat el desencís que li causa haver de tancar un cinema tan arrelat a L’Hospitalet, la situació és insostenible i, per tant, el 7 d’abril es projectaran les últimes pel•lícules.

Campreciós ha afegit que, tot i que no és el motiu principal del tancament, la previsible reducció dels ingressos que suposarà la nova Llei catalana del Cinema, amb el doblatge al català el 50% de les pel•lícules, ha precipitat la decisió.

D’altra banda, el cicle de pel•lícules en versió original que el Rambla Cinemes projectava cada dimarts es traslladarà als Filmax Gran Vía, del centre comercial Gran Via-2.

La història

Al 1954, Jaume Campreciós i el seu soci, Josep Mitjavila (que tenien el monopoli de l’exhibició cinematogràfica al Centre i Sant Josep, van obrir el Cine Rambla. La casualitat va voler que aquesta nova sala de la Rambla s’emplacés gairebé a tocar d’on havia estat el primer gran cine de L’H, L’Imperial.

Els anys daurats d’aquest cinema van ser la dècada dels 60 i 70, en què oferien sessions dobles de reestrena. A principis dels 80 va començar a patir la crisi del sector, que va fer que l’empresari propietari tanqués altres cinemes de L’Hospitalet. El Rambla va subsistir, primer, perquè des de 1985 els cinemes de l’entorn barceloní van aconseguir poder projectes pel•lícules d’estrena i perquè el 1989 va passar d’una única sala a tenir quatre.

El Rambla Cinemes, però, no ha superat la darrera de les crisis del sector i, el pròxim 8 d’abril, tancarà les seves portes.

Imprimir