Les obres de reforma i de millora de l’accessibilitat que es duen a terme a les avingudes de Severo Ochoa, a L’Hospitalet, i del Torrent, a Esplugues, avancen a bon ritme. Avui, les alcaldesses Núria Marín i Pilar Díaz han fet una visita de seguiment per copsar sobre el terreny l’estat dels treballs, que suposen la intervenció en més de 6.200 metres quadrats de vials. 

Els treballs serviran per reordenar l’espai públic d’aquesta zona i millorar-ne l’accessibilitat, amb l’ampliació de voreres, la supressió del passeig central, l’eliminació o millora dels trams d’escales actuals i la construcció d’una rotonda viària de 25 metres de diàmetre per regular el trànsit en la confluència dels carrers de la Verge de la Mercè, de Gravina i d’Amadeu Vives amb les avingudes del Torrent i de Severo Ochoa.

Les obres es van iniciar el mes de febrer i tenen una durada prevista de quatre mesos. Consisteixen en la reurbanització d’un espai de confluència entre dos municipis veïns, L’Hospitalet i Esplugues. Concretament, s’actua en el tram sud de l’avinguda del Torrent —entre les rotondes de Jacinto Benavente i del carrer de la Verge de la Mercè, al barri de Can Vidalet— i en el tram nord de l’avinguda de Severo Ochoa —entre la carretera de Collblanc i el carrer d’Amadeu Vives, al barri de Pubilla Cases.

Tal i com ha explicat l’alcaldessa Núria Marín, “es tracta d’una obra llargament reclamada pels veïns dels barris de Pubilla Cases i de Can Vidalet, en una zona que és de continuïtat, i no pas de frontera. Amb aquests treballs generem un espai de trobada i d’intercanvi entre tal i com ja s’ha fet en altres ocasions amb equipaments i amb espais públics comuns”.

El projecte també inclou la plantació de nou arbrat —Sapinde de la Xina (Koelreuteria paniculata fastigiata)— amb escocells coberts; la renovació de l’enllumenat, del mobiliari urbà i de la xarxa de clavegueram; el soterrament de les línies aèries de serveis, i la pavimentació de calçades i voreres. Mentre durin les obres, hi haurà desviaments de trànsit degudament senyalitzats pels carrers dels voltants.

Amb aquesta actuació conjunta de l’AMB i dels ajuntaments de L’Hospitalet i d’Esplugues es millorarà urbanísticament aquest vial compartit pels dos municipis, tot endreçant i fent més accessible en tot el seu traçat les avingudes de Severo Ochoa i del Torrent.

El projecte, que executa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb un pressupost de 880.000 euros, es fa en col•laboració amb els ajuntaments de les dues ciutats.

Asfaltatge al carrer Molí

D’altra banda, la campanya d’asfaltatge continua al barri de Cam Serra. Del 18 al 20 d’abril es faran les obres d’asfaltatge del carrer del Molí, entre el carrer de Peníscola i l’avinguda de Can Serra, al barri de Can Serra.