Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 06. 10. 2016

Manel Esteller inaugura la nova temporada de Pessics de Ciència

Amb una conferència a l'Auditori Barradas

Fomentar l'interès per la ciència i fer-la més propera, aquest és de nou l’objectiu del cicle Pessics de Ciència, que s’inicia el 6 d’octubre amb la conferència inaugural del doctor Manel Esteller. Els escenaris d'aquesta nova temporada seran l’Auditori Barradas, la Biblioteca Josep Janés i la Biblioteca de Bellvitge. Enguany s’enceta una col·laboració amb l’hort escolar de Can Vilumara.

El cicle Pessics de Ciència començarà el 6 d’octubre a les 19:30h a l’Auditori Barradas, on el director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'IDIBELL, Manel Esteller, pronunciarà la conferència inaugural de la temporada sota el títol 'Epigenètica: Què és i per a què serveix'.

La Biblioteca Josep Janés acollirà el curs 'De l’àtom a la física quàntica' amb tres sessions a càrrec de Salvador Bonshoms, catedràtic de física, farmacèutic i divulgador. El dijous 6 d’octubre a les 18:30h es parlarà sobre “Einstein, la relativitat i el nostre univers”; el  3 de novembre a la mateixa hora es farà 'Història de l’àtom. El perill nuclear'; i finalitzarà el 15 de desembre a les 18:30h amb la 'Física quàntica a l’abast de tothom'.Per inscriure-us al curs cal trucar a la biblioteca: 934 492 886, o enviar un correu electrònic a bibjosepjanes@l-h.cat.

A l’Auditori Barradas, dimecres 19 d’octubre, a les 18.30 h, es projectarà el documental 'Pastilla busca malaltia' amb la presència Montserrat Armengou, una de les directores del documental. El film tracta de l’ús i l'abús dels medicaments.

Hort escolar d’experimentació científica

Ferran Farré, coordinador del Pessics de Ciència, ha explicat que una de les novetats del cicle d’enguany és “la posada en marxa del projecte d'hort d'experimentació científica i tecnològica a Can Vilumara, el ViluHort. Per part del Centre Cultural de Sant Josep volem fer arribar el projecte Pessics de Ciència a l’àmbit escolar i lligar-lo amb el nivell lectiu, així com desenvolupar un projecte pràctic real de ciència i tecnologia”.  L'hort escolar pot ser, per altra banda, una forma de millorar la qualitat ambiental del centre educatiu, l'espai en el que es desenvolupa l'acció educativa.

Farré també ha avançat que la Setmana de la Ciència es realitzarà en col•laboració amb La ruta Alternativalh i totes les activitats es faran als seus locals. Es tracta d’una entitat que neix de la inquietud de diferents comerços dels barris del Centre i Sant Josep per fomentar i promocionar el comerç de proximitat mitjançant la cooperació, promocions i organitzant accions per difondre les peculiaritats dels seus establiments.

Concurs #LlegumsPessics

Amb motiu de l’Any Internacional dels Llegums, la organització del Pessics convida a participar al concurs de fotografies d’Instagram amb l’etiqueta #LlegumsPessics. Han de ser imatges relacionades amb les llegums, com ara menjars, plantes, cultius, llavors, etc. Amb totes les imatges rebudes construirem un mural fotogràfic per a realitzar una exposició durant la Setmana de la Ciència.

També hi ha la possibilitat de participar en un altre concurs el de receptes de llegums. Les propostes gastronòmiques es poden enviar a la web del Centre Cultural Sant Josep o bé la web del Pessics de Ciència. Amb totes les receptes rebudes editarem un llibre de cuina digital. També es farà una selecció de les 5 propostes més atractives, amb les que proposarem fer una degustació d’aquests plats seleccionats. El plat guanyador serà premiat amb una olla exprés. En ambdós casos, la participació quedarà tancada el 31 d’octubre de 2016.

Imprimir