Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 14. 01. 2016

Meritxell Borràs pren possessió com a consellera de Governació

Repeteix en el càrrec

El nou Govern català, presidit per Carles Puigdemont, ha pres possessió aquest matí al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Entre els consellers del nou executiu es troba l'hospitalenca Meritxell Borràs, que repeteix en el càrrec de consellera de Governació.

Meritxell Borràs va assolir el càrrec de consellera de Governació el passat mes de juny, quan Unió va dissoldre la coalició amb Convergència i el llavors president, Artur Mas, va fer canvis en el Govern. Ara, el nou president, Carles Puigdemont, ha tornat a confiar en ella per portar Governació i Administracions Públiques, a més d'afegir-li noves tasques d'habitatge.

Meritxell Borràs va ser diputada al Parlament de Catalunya de forma ininterrompuda des de 1995. Com a diputada del Parlament, en anteriors legislatures ha estat membre de la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost, de la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la Comissió de Medi Ambient i Habitatge, de la Comissió de Benestar i Immigració, de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i de la Comissió de Salut.

Borràs va compaginava la feina al Parlament amb la de regidora de l'Ajuntament de L'Hospitalet, càrrec que va ocupar també el 1995. A més, va ser cap de llista a les municipals per Convergència i Unió en quatre ocasions: 1999, 2003, 2007 i 2011. A les darreres eleccions municipals no es va presentar per dedicar-se en exclusiva a la feina al Parlament, deixant com a cap de llista de CiU a L'H a Jordi Monrós.

Meritxell Borràs va néixer i viu a L'Hospitalet el 1964. És llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió Empresarial també per la UB. La nova consellera de Governació és una històrica militant de Convergència Democràtica: va afiliar-se al partit fa 33 anys a la JNC (Joventut Nacionalista de Catalunya). És membre de diferents entitats hospitalenques, com ara l'Ateneu de Cultura Popular, el Casino del Centre, el Centre Catòlic o el Centre d'Estudis de L'H.

La consellera de Governació és filla d'un altre militant històric i fundador de Convergència Democràtica, Jacint Borràs.

Segona consellera hospitalenca

Meritxell Borràs serà la segona hospitalenca que aconsegueix el càrrec de consellera en un govern de la Generalitat des de la reinstauració de la democràcia. La primera en aconseguir-ho va ser Anna Simó, que en el nou Parlament repeteix com a vicepresidenta i diputada per Junts pel Sí. Anna Simó va se consellera de Benestar Social en el primer govern del tripartit.

També va ser conseller durant el govern del tripartit, en concret d'Interior, un altre hospitalenc, Joan Saura.

El nou Govern de la Generalitat

Aquests són els membres del nou Govern de la Generalitat que han pres possessió aquest matí:

Oriol Junqueras i Vies, titular del Departament d’Economia i Hisenda i Vicepresident del Govern

Neus Munté i Fernández, consellera de la Presidència

Raül Romeva i Rueda, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència

Meritxell Borràs i Solé, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

Meritxell Ruiz i Isern, consellera d’Ensenyament

Antoni Comín i Oliveres, conseller de Salut

Jordi Jané i Guasch, conseller d’Interior

Josep Rull i Andreu, conseller de Territori i Sostenibilitat

Santi Vila i Vicente, conseller de Cultura

Carles Mundó i Blanch, conseller de Justícia

Dolors Bassa i Coll, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Jordi Baiget i Cantons, conseller d’Empresa i Coneixement

Meritxell Serret i Aleu, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Joan Vidal de Ciurana, secretari del Govern

Imprimir