- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 10. 2015

El PP demana més transparència en les subvencions que atorga el consistori

Una de les sis mocions que presenta al proper Ple

El grup municipal del Partit Popular porta al proper Ple municipal d’octubre una moció en què proposa incloure en la Comissió qualificadora per a la concessió de subvencions als grups municipals de l’oposició, a partir de l’any 2016, per garantir més transparència sobre les subvencions que atorga el consistori.

La portaveu del grup popular a l’Ajuntament, Sònia Esplugas, explica que volen "garantir la transparència i la pluralitat en les subvencions que dóna l’ajuntament. La llei obliga a crear una comissió específica per atorgar-les. Els socialistes són la única formació que està present en aquesta comissió i volem que l’oposició també hi estigui present i que se’n revisin els criteris".

Una segona moció, demana a l’Ajuntament de la ciutat que sol•liciti a la conselleria d’Educació que tot L’Hospitalet sigui considera zona única d’inscripció escolar a partir de la propera convocatòria de preinscripció en els centres escolars. Esplugas afirma que “el fet de viure en una zona de la ciutat, no pot ser un obstacle perquè uns pares puguin portar al seus fills al centre que desitgin”.

La següent moció fa referència a una parada d’autobús LH1 situada al carrer Pujós amb Mistral. El Partit Popular vol sol•licitar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona la instal•lació d’una pèrgola perquè faciliti als veïns l’espera del bus.

Una altra de les mocions se centra en les obres realitzades al mercat de Santa Eulàlia. Segons els populars els veïns i comerciants no estan satisfets del resultat de les obres i per això proposen al Ple que l’Ajuntament demani responsabilitats a l’empresa que les ha realitzades per mala execució en la pavimentació i que se solucionin els problemes de seguretat i de qualitat.

La cinquena moció demana adequar els termes lingüístics del ajuntament en matèria d’accessibilitat i incorpori el terme diversitat funcional per substituir al de discapacitat.

A més, el Partit Popular presenta de forma conjunta amb la resta de grups municipals una moció per demanar a l'equip de govern la reformulació dels mitjans de comunicació municipals

Igualment se suma a la moció perquè els parcs infantils de la ciutat siguin accessible (amb Ciutadans, Guanyme i CiU); a la que sol·licita la protecció del pi de la Remunta (amb ICV-EUiA-Pirates, ERC, Guanyem i la CUP-PA); i la que demana l'adequació dels termes lingüístics de l'Ajuntament en matèria d'accessibilitat (amb Guanyem).