- Enrere

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 09. 07. 2012

ERC fa campanya a la Florida contra l'espoli fiscal

Centenars de municipis se sumen a la iniciativa

Esquerra segueix immersa en la campanya informativa sobre l’espoli fiscal, amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania dels milers de diners que Catalunya envia a l’Estat espanyol i del qual, consideren, no en rep cap retorn.

Esquerra de L’Hospitalet va estar present dissabte, 7 de juliol, al barri de La Florida, amb aquesta reivindicació. La campanya es va realitzar conjuntament en un centenar de municipis catalans.

ERC ja ha portat anteriorment aquesta campanya a altres barris de la ciutat: Centre, Sant Josep, Collblanc i La Torrassa; a banda de les trobades que ha dut a terme amb entitats de la ciutat en les que també ha participat el diputat, Joan Tardà.

Segons un comunicat d’ERC. amb les xifres a la mà, es pot veure que a l’any 2009, Catalunya va donar a l’estat espanyol 16.409 milions d’euros, que es converteixen en 289.274 milions d’euros des de l’any 1986. Aquesta xifra equival a que el 43% dels impostos que paguen els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que va a Madrid no tornen a Catalunya; de manera que cada persona acaba pagant 2.251 euros a l’any sense que això comporti cap retorn directe per Catalunya.

Toni Garcia, president d’Esquerra de l’Hospitalet ha manifestat que “l’espoli fiscal que patim per part de l’Estat agreuja la crisi econòmica i es tradueix en un espoli també social, que podríem gestionar millor amb els nostres propis recursos“. Així mateix, ha destacat que “ja és hora de tenir la caixa i la clau de la caixa dels nostres impostos, com tenen bascos i navarresos, amb un 11% de taxa d'atur contra el 20% que tenim aquí, per a poder invertir en polítiques socials i en la petita i mitjana empresa”