- Enrere
  • Els avis podran continuar jugant al bingo als casals

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 04. 2012

Els avis podran continuar jugant al bingo als casals

La Generalitat ha donat el vist i plau perquè no es vulnera la llei del joc

Als casals de gent gran de L’Hospitalet es podrà jugar al bingo, o més aviat a la quina, que és molt similar. L'Àrea de Benestar Social i Família ha mantingut contactes amb la Direcció General de Tributs i Joc de la Generalitat en aquest sentit per restablir les partides suspeses fa unes setmanes arran d’una intervenció dels Mossos d’Esquadra.

En aquests contactes es va explicar detalladament com es juga als casals i el resultat de les consultes ha estat que la Generalitat ha certificat que les apostes que es fan als casals estan en el marc de la legalitat. Segons ha manifestat la tinenta d’alcalde de Benestar i Famílies, Dolors Fernández, la Direcció General de Tributs i Jocs que la celebració dels bingos pot continuar perquè les quantitats que es juguen són simbòliques i estan molt per sota del que marca la llei.

Dolors Fernández ha assenyalat que la quina és un joc amb característiques molt similars a les del bingo però sense ànim de lucre. Fernández explica que els jugadors “juguen per 30, 40 o 50 cèntims (segons els casals i de cada jugador) i els premis no són en metàl•lic sinó en espècies i acostumen a ser productes alimentaris i el que es recull amb el joc es per poder comprar-los”.

Segons la llei, es poden apostar diners si la suma total de les apostes de cada jugada no supera el 50% del salari mínim interprofessional, situat en 641,40 euros. Com ja es pot veure, els diners que es juguen als casals no arriben ni de bon tros als límits marcats per la llei.

L’Ajuntament s’ha adreçat als casals de gent gran de la ciutat per tal d'informar del contingut de la resposta de la Direcció General de Tributs i Jocs de la Generalitat.