- Enrere
  • El saló EuroBijoux presenta a La Farga les pròximes tendències en bijuteria

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 13. 04. 2012

El saló EuroBijoux presenta a La Farga les pròximes tendències en bijuteria

Destinat exclusivament a professionals del sector

Professionals de 26 païssos participen al saló EuroBijoux&Mibi, la fira internacional de fabricants exportadors de bijuteria “Made in Europe”, amb les novetats de la temporada Tardor-Hivern. El saló,  que se celebra fins diumenge a La Farga, ha estat inaugurat per l’alcaldessa de la ciutat.

Els principals operadors del sector tenen l'ocasió de conèixer, en un certamen exclusivament professional, les col•leccions per a la propera temporada Tardor-Hivern de 70 fabricants d'Espanya, Itàlia, França, Alemanya i Grècia.

Les creacions dels dissenyadors s'inspiren en les més suggeridores tendències de moda, resumides segons l’experta italiana en aquest sector Marianna Cimini en la dicotomia dolç-amarg. “D'una banda –diu Cimini- està l'amarg que ens porta a sabors forts, decidits, formes arrodonides, sensual, dens com el cafè, el licor de xocolata i d'altra banda trobem l'univers de la dolçor, amb la suavitat de la crema, les superfícies polides de la cobertura d'un pastís, decoració càndida i vaporosa”. Així doncs, la suavitat es contrasta amb un ambient glacial i geometries que ballen amb les composicions tridimensionals; la foscor cedeix a la lluminositat del blanc, o joguineja amb ella, o torna en pal•lidesa i suavitat sota la inspiració oriental, la tebiesa de la tardor o la dolçor quotidiana.

La llana, la seda, el cuir, la banya, la pell, els teixits metal•litzats, les filigranes ocupen el seu lloc en dissenys que cuiden els més petits detalls i que juguen amb una cartera de colors que van del negre als múltiples tons del rosa, passant per petroli, marró, cafè, xocolata, groc fosc, però també llima, blau, blanc o gris, segons remarca aquesta especialista en investigació, predicció i disseny de tendències.

La varietat i la novetat de les col•leccions que, inspirades en aquestes línies estilístiques, es presenten a La Farga fan de EuroBijoux&Mibi una cita ineludible per als professionals del sector de la moda. El saló es desenvolupa a L’Hospitalet per primera vegada després de quatre dècades de fer-ho a les illes Balears. L'alcaldessa Núria Marín espera que aquesta aposta dels responsables del saló per organitzar-lo a L'Hospitalet beneficiï tant a la seva fira com a la nostra ciutat.

Un any més, en el marc de EuroBijoux&Mibi es coneixerà el resultat dels premis per a expositors i dissenyadors que convoca el Comitè Organitzador de la fira: la Millor Presència en la Fira, en la qual participen totes les empreses amb stand; el Millor Ús dels Materials, i el Millor Disseny Innovador, a la qual optaran només els fabricants que hagin aportat peces per a l'Àrea de Tendències. Per la seva banda, dissenyadors individuals i escoles de bijuteria i centres de formació d'Arts Aplicades de qualsevol país de la Unió Europea han presentat les seves propostes per optar al Premi EuroBijoux al Conjunt del Millor Treball.