- Enrere
  • L'atur segueix pujant de forma moderada a la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 04. 2012

L'atur segueix pujant de forma moderada a la ciutat

Al març, el registre de persones aturades suma prop de 24.000

La taxa d’atur a L’Hospitalet es va situar al març fregant el 18% amb prop de 24.000 persones sense feina. No obstant això, l’increment de l’atur del mes passat -317 persones desocupades més- és el més petit dels últims tres anys.

Per sectors d’activitat, la major part dels nous aturats a L’Hospitalet s’han produït al sector Serveis, amb un increment de l’1,4 %. També ha repuntat l’atur a la Indústria i, malgrat el descens del mes de febrer, a la Construcció. A més, l’atur va créixer en ambdós gèneres i a la majoria de grups d’edat.

En termes interanuals, en els últims 12 mesos, la taxa d’atur ha crescut més -un 7,5%- al sector Serveis, mentre que a la Indústria ha baixat lleugerament, un 1%, així com entre les persones que cerquen la primera feina, d’un 7,6%.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, José María García Mompel, ha destacat que la pujada de l’atur al març ha estat inferior a la dels últims anys i que, a més, en els últims 12 mesos, la taxa d’atur s’ha reduït entre la població juvenil, entre 16 i 29 anys.

García Mompel creu que les dades de l’atur reflecteixen clarament el canvi que s’ha produït en l’estructura econòmica de L’Hospitalet, ja que el sector que ara té més pes és el de Serveis, cosa que repercuteix en la pujada de l’atur. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica ha apuntat que el repte és que aquestes generin valor afegit i ocupació més estable.

Pel que fa a la contractació, al març es van formalitzar a la ciutat 3.400 contractes, 250 més que al febrer, el que es tradueix en un increment que frega el 8%.