- Enrere
  • Un projecte educatiu decora l'estand municipal a l'Smart City Expo

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 11. 2016

Un projecte educatiu decora l'estand municipal a l'Smart City Expo

El club de robòtica Cortocircuito omple de peces de Lego l'espai de L'H al congrés

L’estand que ha presentat l’Ajuntament de L’Hospitalet al Congrés Mundial de Ciutats Intel·ligents està presidit per una gran construcció feta amb peces de Lego. És el resultat d’un projecte educatiu que ha involucrat actors ben diversos.

Professors de la Universitat Politècnica han ajudat als joves del club de robòtica Cortocircuito a dissenyar solucions concretes per a problemes quotidians, una experiència que els mancava per tenir més èxit al concurs First Lego League al que es presenten en els darrers anys. A més, han obtingut un munt de peces de Lego que els ha proporcionat l’Ajuntament, a canvi el Consistori ha pogut guarnir el seu estand en aquest Smart City Expo World Congress amb la maqueta que han confeccionat per il·lustrar les seves solucions.

Els joves han estudiat les relacions entre mascotes i humans i han dissenyat mecanismes d’ajuda entre ells. Així, després d’un procés de reflexió i anàlisi han arribat a dues solucions per a dos problemes concrets. Una és incorporar un codi QR al collar dels animals de companyia per a que si aquests es perden se’ls pugui retornar fàcilment als seus amos. La segona és facilitar un mecanisme d’emergència a les persones amb risc de tenir problemes sobtats de salut o de perdre’s al carrer. I aquí han rebut l’ajuda de la Fundació Affinity que els ha plantejat d’utilitzar gossos ensinistrats, capaços d'activar un botó d'alarma.

Aquest projecte ha vinculat aquests joves amb els docents de la Universitat Politècnica, que al seu torn també han rebut un benefici concret, tal i com explica Cecilio Angulo, professor del departament d’Automàtica de la UPC: “nosaltres ja treballem amb aquest tipus de processos de design thinking i de lateral thinking, però ho fem generalment amb gent gran, alumnes de 20 a 25 anys o fins i tot alumnes de màster que tenen més anys, però la gràcia era poder-ho exportar a un grup de nens i joves d’entre 6 i 16 anys i veure si el sistema continuava funcionant”.

Aquest projecte l’han explicat aquest dimecres a l’estand de l’Ajuntament a l'Smart City Expo World Congress, que té lloc aquests dies al recinte de la Fira a Granvia L’Hospitalet.