DIARI DE L`HOSPITALET Nº339

12 de novembre del 2018 DIARI DE L’HOSPITALET 20 SOCIETAT La tardor és temps de platillos als bars i restaurants de L’Hospitalet Enguany hi participen 25 establiments i cocteleries que ofereixen propostes creades especialment per a l’ocasió Fins al 25 de novembre L’Hospitalet està immersa en la ruta gastronòmi- ca A la tardor, platillos! que té com a objectiu dinamitzar i promocionar la gastronomia local de qualitat. En aquesta cinquena edició, que es va posar en marxa el 3 de novembre, hi participen 23 bars i restaurants i dues cocteleries que ofereixen dife- rents propostes creades especial- ment per a l’ocasió. Així doncs, durant els dies de la ruta, els establiments participants serveixen el seu platillo acompanyat d’una beguda (refresc, copa de vi o cervesa) a un preu de 4 euros. A banda d’assaborir els platillos, els comensals també poden votar aquell que més els ha agradat i, a més, entrar al sorteig de fins a set premis. Només cal omplir una butlleta, on es recullin els segells Gastronomia. Fins al 25 de novembre se celebra la cinquena edició de la ruta ‘A la tardor, platillos!’ amb degustacions a 4 euros de cinc establiments diferents. La ruta també compta amb un jurat especialitzat que serà l’encarregat de decidir els premis al platillo més saborós, al més creatiu i al de millor qualitat gastronòmica. El lliurament de premis es farà el gener de 2019. Sergio Cócera, padrí de la ruta El xef i empresari Sergio Cócera és el padrí de l’edició d’enguany de la ruta. Cócera ha treballat en restaurants de renom, com El Bulli o El Celler de Can Roca, és gestor de diferents establiments a Gavà i Castelldefels i ha estat professor de cuina a l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels. A més, el xef forma part del jurat degustador de l’edició d’enguany, que també compta- rà amb representants del Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet, tècnics del Centre de Formació d’Hostale- ria de l’Ajuntament i membres dels blogs El Colador Chino i L’Hospita- let Gastronòmic. A la tardor, platillos! posa el punt final al cicle de rutes gastronòmi- ques a la ciutat que va començar a la primavera i que va continuar al llarg de tot l’estiu, coincidint amb les festes majors dels barris. ❙ Gastronomia boliviana, peruana, siriana o marroqui- na. Fins a 24 tapes diferents originàries d’11 països van poder-se tastar en la quarta edició del Festival Tapes del Món, que es va celebrar el 20 i 21 d’octu- bre a la rambla de la Marina, entre el carrer de Pro- vença i l’avinguda del Carrilet. Una de les novetats de la cita d’enguany van ser els tallers de cuina a càrrec del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, els restaurants Sucapà i Debut i l’escola restaurant El Repartidor. També hi va haver espai per a la cultura, amb concerts i exhi- bicions de danses d’arreu del món. El Festival Tapes del Món, que vol afavorir l’inter- canvi entre diferents cultures i promocionar l’oferta gastronòmica de la ciutat, va servir prop de 5.500 tapes. Tradicions gastronòmiques d’arreu del món El Festival Tapes del Món va tenir lloc a la rambla de la Marina el 20 i 21 d’octubre

RkJQdWJsaXNoZXIy NTEwODM=